Maldív-szigetek Covid-19 tájékoztató

Maldív-szigetek ki és beutazás jelenlegi feltételei  (magyar állampolgárok részére, Magyarországról és Magyarországra történő visszaérkezéssel):

(Az alábbi információk tájékoztató jellegűek. Mivel a beutazási szabályok rövid időn belül is változhatnak, így utazása megtervezése előtt kérjük minden esetben tájékozódjon az éppen aktuális feltételekről.
Naprakész információkat a Maldív-szigeteki konzulátus oldalán találhat, valamint munkatársainktól kérhet.)

Ki és beutazás jelenlegi feltételei – Maldív szigetek:

A Maldív-szigetekre belépő utasoknak MÁR NEM kell bemutatni a PCR negatív eredményét érkezéskor, ha az egyén(ek) megkapták a Covid-19 vakcina előírt adagját, amelyet a Maldív-szigetek Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága jóváhagyott. ( ezekből két oltás:Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm , Janssen:1 oltás) és legalább 14 (tizennégy) nap telt el azóta. (Az emlékeztető dózis(ok) nem szükségesek ahhoz, hogy jogosultak legyenek erre a mentességre).

WHO approved EUL vaccines: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Sürgősségi Felhasználási Listája (EUL),

https://extranet.who.int/pqweb/vaccines/vaccinescovid-19-vaccine-eul-issued

Maldives Ministry of Tourism által kiadott körlevél :

https://www.tourism.gov.mv/en/circulars/revised_pcr_test_requirement?fbclid=IwAR0I8jA4HuZ-xji11AIMCYs2HHe3XMQQLi-ISJQqlR5E6GPaZj1JOdNg4Gg

Maldiv Közegészségi intézet:  https://covid19.health.gov.mv/en/vaccine/?c=0

(ezekből két oltás:Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm, Sputnik V,  Janssen:1 oltás)

Az oltást nem kapott gyermekek (egy év felettiek), valamint azok akiknek bármilyen oknál fogva a Covid-19 vakcina előírt adagját nem adták be, továbbra is negatív PCR-t kell bemutatniuk a Maldív-szigetekre érkezéskor. a PCR-hez a mintát legkésőbb 96 (kilencvenhat) órával az első beszállási légikikötőből való indulás előtt kell levetetni.

A terminálokon folyamatosan testhőmérsékletet ellenőriznek. Bármiféle gyanú esetén az utasokat visszafordíthatják. A gépeken orvosi maszk viselés kötelező, meghatározott időközönként cseréje kötelező. Az utazáshoz vigyen magával tollat, ha bármit a helyszínen szükséges lenne kitöltenie. Érvényes utasbiztosítás megléte a beutazás feltétele!

Az említett PCR-tesztet indulást megelőző legfeljebb 96 órán belül el kell végezni.  ( A teszt levételétől számít a 96 óra, és nem az eredmény kiadásának dátumától!) Erről az alábbi oldalon található oldalon kell írásban, elektronikus formában nyilatkoznia indulás előtt, de a Maléba érkezési idő előtt 48 órán belül!

Az egészségügyi kérdőív alábbi linken érhető el angolul és a főoldalon a – Health Declaration – menüpontot kell választania.

Az alábbi kérdőívet indulás előtt, valamint a Maldív szigetekről történő hazautazás előtt is szükséges kitölteni 48 órával korábban!

Egészségügyi kérdőív-nyilatkozat: https://imuga.immigration.gov.mv/

Irodánk a változó utazási szabályozások, és a járványügyi helyzetből adódó problémákért felelősséget nem tud vállalni. A beutazási szabályok betartása, és a szükséges tesztek intézése utas egyéni felelősége!