Nagyon sok pozitív jelzés, dicséret van az ételekről, ezt meg tudom erősíteni ….

Hazaérvén kicsit elvesztem a tennivalókban, így most írok visszajelzést:)
Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment, előtte Vietnám-Kambodzsa, kicsi India körúton voltunk, az is rendben volt.
Az időjárás olyan volt, mint mostanában mindig: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Egy nap volt kimondottan viharos, esős. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda.

Röviden: a sziget jó.A szigeten magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon vagy Kudafusin. Sok angol és német, kevés orosz és kínai. Nyugdíjas és 30-as párok, kevés család, normális volt mindenki.
Sziget: a sziget szép, teljesen körbejárható. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Természetesen ahogyan beszéltük, a napfelkelte oldal szebb. A napnyugta oldalon is vannak jó szobák, de sajnos van egy szakasz, ami nagyon romlik. A napfelkelte medencés szoba extra, kellemes, 317 volt a miénk, azt gondolom a legjobb a szigeten:))
Szoba: Hasonló az Amaya, Kudafusi házakhoz, de modernebb, jobb elrendezéssel, azt kell mondanom kiváló. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.
Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, orosz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy helyi srác volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.
All inkl: magas színvonalú. A bár elég nagy, mindig van hely, kb 10-15 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 4-4 féle fehér ill vörös bor is, bár ezek minősége olyan, amilyen. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermben is benne vannak a szolgáltatásban!
Az ala.cart étteremnek és az egyéb megvehető szolgáltatásnak értelmét nem láttam.
Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dicséret van az ételekről, ezt meg tudom erősíteni. Mind a választék, mind a minőség kiváló.
Reef: a napfelkelte oldalon egyértelműen közel van, Maldívon nem sok helyen lehet látni a sziget körül élő korallt, de itt alapvetően szinte csak az van. Kimondottan szép. Bőségesen van hal, teknős, cápa. Rája, muréna ritkábban, de az is akad. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de én most kétszer találkoztam velük:))
Összegezve: a sziget jó, nincs közel, az utazás kicsit sok, valamennyivel drágább, de annyival többet is tud. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

 

Utazás: NH OLLECTION MALDIVES HAVODDA (AMARI) napfelkelte oldali parti villa saját medencével 4,5*, all inclusive ellátással, oda vissza belső repülős+ hajós transzferrel 2023. november – december.

Szép volt a növényzet, és nagyon gazdag volt a víz alatti állatvilág …

Ezúttal egy nagyobb baráti társasággal utaztunk a MaldIvra, és miután rajtunk kívül a többiek első MaldIvosok voltak, így ránk bízták a szigetválasztást. Szokás szerint több szigetre is kértünk ajánlatot, egyrészt általam már jól ismert szigetekre, és néhány olyan szigetre is, ahol még nem jártam, de a célkeresztben már évek óta benne vannak.Kaptunk legalább 10-15 szigetre ajánlatot az Admiral Travel-től, és persze a szigetek közül most sem volt egyszerű a választás. Az árak sajnos tovább emelkedtek a COVID előtti időszakhoz képest, részben az EUR-ban és/vagy USD-ben számolt szállás és transzfer árak, illetve újra nőtt a Maldívon a „tourism foods and services government tax”, most már 16% (6 %-ról indult kb. 10 éve), és amikor foglaltunk, akkor még az EUR/HUF árfolyam is sokkal kedvezőtlenebb volt, mint most. (400 fölött volt.)

 Szerencsére az Admiral Travel szinte mindig tud aktuálisan akciós, illetve kedvező árakat is ajánlani, tavaly augusztusra pl. nagyon kedvező áron tudtunk Sun Siyam Irufushi-ra foglalni, most pedig Amari Havoddá-ra volt (a többi szigethez képest) nagyon kedvező ár, ami azt jelentette, hogy AI ellátással volt erre az 5*-os szigetre olyan ár, mint egy másik, 4-4,5*-os szigetre félpanziós ellátással. Szerencsére a képek és a leírások alapjén többieknek is tetszett Amari Havodda, így gyorsan eldöntöttük, hogy ide utazik a csapat. (Ez a döntés még sok-sok hónappal ezelőtt volt.)Nekem abból a szempontból is szimpatikus volt ez a sziget, hogy ennyire déli atollon (Gaafu Dhaalu atoll), és déli szigeten még nem jártam, és a foglalás előtt olvastam róla, hogy ez az atoll még sokkal érintetlenebb, mint a központi atollok, kevesebb a lakott sziget is (és több a lakatlan sziget), és resort sziget is csak 4 van összesen, pedig ez talán a legnagyobb atoll a 28 atoll közül.

 Qatarral utaztunk, de sajnos a foglalás után több hónappal, az utazás előtt néhány héttel a Qatar megváltoztatta az oda utazás menetrendjét (a Bp-Doha szakaszon), így délután helyett már kora délelőtt indultunk Bp-ről, és így nem 2,5 óra, hanem 8,5 óra volt az átszállási idő Dohá-ban. Ezt úgy hidaltuk át, hogy a Qatar Airways honlapján lefoglaltunk a teljes csapatnak egy 3 órás Doha-i városnézést, amivel így könnyebben eltelt az idő, és a városnézés is elég érdekes volt.  

 A reggeli Maldivra érkezés után még egy 1 óra 10 perces belső repülőjárat is várt ránk a Maldivon, szerencsére nem kellett sokat várni, a Maldivra érkezés után kb. 2,5 órával indult a belső járat. A Gaafu Dhaalu atoll repülőtere „Kaadedhoo” szigeten van, és innen még kb. 15 perc volt Amari Havodda speed boat-tal.

 A sziget első pozitív meglepetése az volt, hogy sokkal dúsabb a trópusi növényzet a szigeten, mint ami a képeken látszik, ennek az az oka, hogy a neten lévő Amari fényképek döntő többsége a sziget 2016. évi átadásakor készült, és akkor még jóval kevesebb volt a növényzet, mint most.

 Amari Havodda több tekintetben is hozta az 5*-os színvonalat, különösen tetszettek a még mindig újszerű, tágas, és Ízlésesen berendezett modern bungalók, a rendkívül csöndes, de hatékony „beépített” légkondik (amik szerencsére nem az ágyra fújták a hideg levegőt, mint néhol másutt), a hatalmas nyitott fürdőszoba, a bungi terasza, ahonnan természetesen látszott az óceán, a sziget keleti oldalán (ahol a mi bungalóink is voltak) lévő nagyon széles, és csodaszép hófehér homokos part (a nyugati part nem ilyen szép, ott elég erős az erózió, és vannak homokzsákok is), és persze a partközeli reef, ami tényleg maga volt a csoda! Nekem az eddigi kb. 20 sziget közül Filitheyo (ahol négyszer is jártunk) és Vilamendhoo (ott kétszer voltunk) reefje volt Maldívon a legjobb, de Amari Havodda reef-je mindkettőt lényegesen felülmúlta, és már-már megközelítette a legszebb Sharm El-Sheikh-i Vörös-tengeri reef-et (Far Garden reef).

 Nagyon jó volt az AI ellátás, a főétteremben kiváló minőségű, és változatos volt a kaja, persze sok ázsiai fogás, de elég nagy választék az „európai” kajákból is, nagyon sokszor voltak ebédre és vacsorára tengeri herkentyűk is (nem csak halak, hanem garnéla és királyrák is), és minden reggelihez volt pl. füstölt lazac, ami máshol azért elég ritka.

Nagyon kedves, segítőkész és szívélyes volt a személyzet, a recepción, az étteremben és a main bárban is, és minden bungalóhoz volt egy „dedikált” kapcsolattartó, akihez bármivel és bármikor lehetett fordulni, személyesen, telefonon, WhatsApp-on, Viber-en, stb. A mi csapatunknak „Aalaf volt a „segítője”, és maximálisan meg voltunk vele elégedve.

Szép volt a növényzet, és nagyon gazdag volt a víz alatti állatvilág, és rendben volt a víz feletti állatvilág is, talán a repülő kutya és a gém volt kevesebb, mint más szigeten.

 Ami nekem Amari Havoddán kevésbé tetszett, az a medence és a környéke volt, ami nem volt annyira „csalogató”, mint más szigeteken. Viszonylag kevés volt ott a napernyő és a napozóágy is, és a medence kialakítása is elég furcsa volt. (Nem is voltunk a medencénél egyszer sem, de persze bőven kárpótolt minket a gyönyörű óceán. A main bárban az (AI) italok minősége és a kiszolgálás nagyon jó volt, de viszonylag kevés volt ott az asztal és az ülőhely, és egy olyan nagyobb létszámú csapatnak, mint a miénk, szinte lehetetlen volt egy közös helyre leülni. Ami pedig egyáltalán nem tetszett, az a naplemente bár, amit nemrég egy új helyre költöztettek, és ahonnan közvetlenül nem is látszott (ebben az időszakban) a naplemente, ugyanis az egyik vizibungi sor pont „bezavart” a képbe. Ülőhely is alig volt a naplemente bárban, és azok is főleg csak a homokra letett „puffok” voltak, asztal talán 2 vagy 3 volt néhány székkel. A naplemente bár egyébként „csak” délután 5-től 7-ig volt nyitva, így ki sem próbáltuk ezt sem.

 Ezzel együtt is nagyon klassz volt Amari Havodda, akinek a reef és a sznori az egyik „lényeg” a MaldIvon, és szereti a modern, tágas bungalókat, a gyönyörű, széles, fehér homokos partot, a jó kajákat, és az udvarias és teljes körű kiszolgálást, annak Amari nagyon jó választás.

 Az időjárás nekünk végig nagyon jó volt, csak az utolsó 1-2 napban volt néhány kisebb zápor, és némi felhő. Az utolsó napon este 6 óra 10-kor indult velünk a speed boat az atoll repterére, onnan 3/4 8-kor ment a belső járat Hulhulé-ra, a Qatar pedig éjjel 1-kor indult. Aalaf-nak már az első napokban szóltunk, hogy kérünk late check-out-ot, ezzel nem is volt probléma egészen du. 3/4 6-ig maradhattunk a szobában (persze extra díj ellenében), így az a napunk még szinte teljesnek számított, én még délután is sznoriztam, és csak 1/2 5 körül kezdtünk pakolni.

Utazás: Amari Havodda Maldives. Parti villa all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülős + hajós transzferrel. 2023. április. 

A víz tényleg olyan kék mint a képeken, eszméletlen :) 2022.január

Amari Havodda sziget csodálatos volt, a szállás az ételek és a kiszolgálás kifogástalan. Az hogy volt segítő akitől lehetett segítséget kérni az is nagyon szuper volt. A partja nagyon szép, a víz tényleg olyan kék mint a képeken, eszméletlen.:). Egyetlen negatívum volt, amit ott jeleztem is, hogy a gépünk csak délelőtt megy de a speedboat pedig hajnal 3:30-kor. Szerintünk ez teljesen korai volt, elnézést kértek es írták hogy jelenleg az a belső Maldivian repülő csak egyszer megy reggel és utána délután következőnek, szerintem járhatna többször is mert ez nagyon kényelmetlen, de olyan gyakran nem járunk, szóval kibírható.

Láttuk még ezen kívül ott a bárban, hogy van prémium exkluzív csomag is, ami szerintem annyit takar hogy több koktél illetve alkohol szerepel benne, nem tudom hogy ez elkerülte e a figyelmemet lehet, de ha tudom lehetséges, hogy inkább azt a csomagot választottuk volna, mert így volt ez-az amiért pluszban fizettünk.

De mindenestre megbeszéltük a férjemmel, hogy még ha lesz lehetőségünk, akkor szeretnénk visszatérni és köszönjük, hogy levették a vállunkról a szervezéssel járó terhet, főleg a covid miatti rengeteg információt, amit nem is tudtunk, a maldívi utazós facebook csoportban rengetegen kértek segítséget másoktól papírokkal kapcsolatban , ami nekünk már régen rendben volt, így szuper, hogy ezeken nem kellet idegeskedni, főleg ez akkor fontos szerintem, amikor ilyen messzi helyre megy az ember.

Amúgy képzelje azt írják ugye, hogy vissza fele nem kell PCR, erre tőlem kérték az útlevél ellenőrzésnél mert nem volt oltási igazolásom, nem is értettük, hiszen az van leírva, hogy nem kérik, szóval fura, ezt csak plusz infóként mondom.

Az időjárás az meglepett, mert pusztító forróságra számítottunk, de valahogy gondolom a pára tartalom miatt?! Teljesen elviselhető volt, este már normális ruhát is fel lehetett venni, amire nem is számítottam, egyszer béreltünk kenut, mire be értünk vele messzire, akkor kezdett el nagyon nagyon esni:) 15p volt összesen akkor egyszer, néha a szél eléggé feltámadt, akkor nem szívesen voltunk vízben, de az időjárás szerencsére rendben volt.

Amit még akartam mondani, hogy őszintén örülök, hogy tengerparti villában voltunk nem

Pedig vizen lévőben, volt ott egy másik magyar pár, akik megosztották a szállást, ők is vízpartiban kezdtek és amikor átkerültek a víz felettire, akkor már egy nap után szerettek volna visszaköltözni a partra , voltam ott én is megnézni, a parti villa szerintem is kényelmesebb és privátabb illetve a vízen lévőn süvített a szél, ami kellemetlen szerintem.

Szóval a szállás szuper volt, a fürdőszoba volt a kedvencem:)

Köszönjük még egyszer:

Utazás: Amari Havodda Island naplemente oldali parti villa 4,5* , all inclusive ellátással, oda vissza belső repülő + hajó transzferrel. 2022. január. 

 

A sziget fantasztikus, a szállás minden igényt kielégítő volt …. 2021.november

Úgy tudom röviden összefoglalni, hogy a szigeten minden tökéletes volt, a repüléseket meg túl kellett élni..(az odaút még elviselhető volt, de a visszaút nagyon megviselt minket, reggel 3 órás kelés, de főleg a 6 órás flydubai repülés…)

A sziget fantasztikus, a szállás minden igényt kielégítő volt, az ellátás: étkezés, kiszolgálás, szolgáltatások csillagos ötös. (Ha a másik irányból közelítünk: az árának megfelelő volt minden.)

Az idő olyan volt amilyen, az elején, mint a legjobb képeken, verőfényes, a vége felé viharos, esős, de ez nem rontotta az élményünket, hanem inkább hozzáadott.

Köszönjük a szervezést, életre szóló élmény volt mindkettőnknek.

Utazás: Amari Havodda  Island 5 * parti medencés villa, all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+hajós transzferrel. 2021. november. 

 

 

Nagyon szép , csodás volt minden. 2019.május

Medencés parti villa (sunset oldali), all inclusive ellátással, belső repülős + hajó transzferrel oda-vissza, 2019 május – június.
Az út nagyon hosszú volt, de a sziget érkezésünkkor kárpótolt. Nagyon szép , csodás volt minden. Az ott dolgozó emberek is segítőkészek. Az esküvőnket nagyon szépen leszervezték, szebb lett mint gondoltuk. Az ellátás nagyon változatos és finom volt. A szállás modern, csodaszép. Az időjárás változékony volt de meleg volt ahoz képest:) Szeretnénk megköszönni munkájukat, tökéletes volt minden!!! 🙂 Csak ajánlani tudom önöket másnak is!