7 éjszakás tartózkodás miatt egy tengerparti, fáklyás tengergyümölcsei vacsorát kaptunk …2021.december

Maldívon szokás szerint nagyon jól éreztük magunkat. Az időjárás változékony volt, voltak légmozgásmentes napsütéses napok, volt szeles-felhős is, és néhány éjszaka volt eső is. Összességében nem volt se jobb se rosszabb, mint  január vagy február. A sziget nem túl nagy, körbesétálni a parton nem lehet, a víz által okozott erózió látszik, hogy évről évre erősebb. Gyakorlatilag a legjobb partszakaszon volt a szobánk, de megjegyzem, hogy az egész szigeten (vízi bungallókat leszámítva) 7-8 szobának a partja mondható jónak. Az emeletes házakhoz gyakorlatilag nincs part. Mindezek miatt figyelni kell, gyerekkel nem igazán lehet mit csinálni a szigeten. Snorkellezés szempontjából hasonló, mint Royal, az élővilág jó. A szoba minden szempontból (tisztaság, méret, stb) rendben volt, a kerti kis medence is használható méretű. Nagyon kevesen voltunk a szigeten, max 50 fő. Abból kb 15 európai, néhány arab, a többi indiai. A vendégekkel nem volt gond. Az ételek jobbak, mint Royalon (ízletesek, mindennek van jó íze), a választék megfelelő volt. Ugyanezt elmondhatjuk az all inclusive italválasztékra is, bővebb mint Royalon. Az egyéb dolgokkal, mint recepció stb sem volt semmi gond. Fogadtak a terminál előtt, és a hidroplán terminálon járt a lodge használat, valamint hazafelé priority check in lehetőség is volt emiatt. A sziget ad néhány nagyon érdekes dolgot: a több, mint 7 éjszakás tartózkodás miatt egy tengerparti, fáklyás tengergyümölcsei vacsorát kaptunk lobsterrel, valamint egyik este szabadtéri mozi előadás volt, bbq, popcorn és amerikai feeling. A pincérek és a bár személyzet nagyon rendesek voltak. Azt kell megjegyeznünk, hogy nagyon kevés volt a pincér, és a bárban is sokszor nem voltak ott. Az étkezőben és a bárban az étkészletek és a pohárkészletek erős összevisszaságban vannak (nem egyformák). Ezen a két helyen szemmel láthatólag vezetői szinten nagyon gyengén állnak, nincs irányítás.

Utazás: Amaya Kuda Rah Island 4,5 csillagos,  parti villa kerti saját medencével. all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel. 2021. december. 

Az időjárás nagyszerű volt, a kiszolgálás szintén. 2019.december

Parti emeletes villa suite, saját medencével all inclusive ellátással oda – vissza hidroplán transzferrel 2019 december – 2020. január. Az utazás rendben lement. Minden úgy történt, ahogyan azt nekünk előre emailben leírták. Az időjárás nagyszerű volt, a kiszolgálás szintén. A szállás (medencés parti családi bungaló kényelmes volt, tiszta és az óceántól 8 méter választotta el. A hidroplán transzfer is rendben volt, nagy élménnyel gazdagodtunk 🙂 Jó választás volt az all inkluzív csomag is.
Összességében nagyszerű pihenés volt, mindannyian remekül éreztük magunkat.