Szuper volt minden; az ellátás, a szállás, a programok, a saját reef …

Köszönöm az érdeklődést, szuper volt minden; az ellátás, a szállás, a programok, a saját reef – minden az elvártaknak megfelelő. Egy nap volt szeles/borult, de egyébként végig napos – egy programot sem kellett lemondani az időjárás miatt. Az érkezés és szigetre jutás (és vissza) is simán ment, hosszú idő volt, de mindenki kedves/segítőkész, tényleg nem volt semmilyen probléma.

Köszönjük még egyszer a szervezést!

Utazás: Angaga Island, superior parti bungaló 3*, teljes ellátással, hidroplán transzferrel oda-vissza, 2024 február.

A part csodás púderszerű homokkal borított, a környező zátony pedig nagyon közel van …. 2022.november

Nagyon jól éreztük magunkat az Angaga resort szigeten, összességében csak jó tapasztalataink voltak. A korábban meglátogatott szigetek a Kuredu és az Amari Havodda volt. Ezeknél egyszerűbb volt ez a hotel – 1 étterem volt, ahol a reggeli és a vacsora volt, és 2 bár, ahol napközben enni / inni lehetett. A félpanziós ellátás elegendő volt, bár a reggeli 10:00-kor befejeződött, a vacsora pedig a mi ízlésünknek eléggé későn, 19:30-kor kezdődik. Kicsit meglepődtünk, hogy félpanzióhoz még az üveges vízért is fizetni kellett, ez más szigeteken járt alapból. Megkérdeztük az all inclusive felárat, ez 55 USD lett volna 1 főre, ezt végül nem választottuk, valószínűleg csak akkor érte volna meg, ha napi több koktélt/alkoholos italt fogyasztunk. Mi kb 3-4x ebédeltünk a bárban az ott tartózkodásunk alatt, és így meg sem közelítettük az all inclusive árat. (Napközben a bárban lehetett meleg ételt fogyasztani, de a választék eléggé limitált volt.) A koktélok ára 8-10 USD volt, amire 12% adó és 10% szervizdíj jön rá. A superior víz fölötti bungalók nagyon jók, a napi takarítás nagyon alapos.
A szobához kaptunk 2x fél liter vizet minden nap. Több snorkelező és bálnanéző program volt. Snorkelezéshez felszerelést a szállodától ingyen bérelhettünk, a búvárcentrumban fizetős volt. (Mi békatalpat béreltünk csak, a többi felszerelésről nem tudunk nyilatkozni.)
Helyi szigetre nem szerveztek most túrát a covid óta. (Ilyen programon korábban már voltunk és nagyon tetszett.)
A sziget nagyon kicsi, kb 1km körbesétálni. A növényzet dús, és nagyon kellemes, árnyékos az egész. Sok apróbb-nagyobb madár lakik a szigeten. A part csodás púderszerű homokkal borított, a környező zátony pedig nagyon közel van, és valóban olyan, mint egy akvárium, telis-tele színes trópusi halakkal, szirticápákkal, óriáskagylókkal, sőt, nagyobb rájákat (tüskésrájákat, sasrájákat) is láttunk itt. Összességében a sziget növény- és állatvilága a korábbi szigetekkel összehasonlítva is kiemelkedően szép!
A sziget közelében cetcápákat, delfineket és mantarájákat lehet megfigyelni, természetesen ehhez szerencse is kell. Mi olyan szerencsések voltunk, hogy több rájafajt és kisebb delfinrajokat is láttunk.

Nagyon köszönjük a segítséget a választásban, és várjuk a következő utat!

Utazás: Angaga Island,  superior vízre épült bungaló félpanzióval, oda-vissza hidroplán transzferrel. 2022. november.

Szeretnénk köszönetet mondani a szervezésért, ismét minden tökéletesen működött … 2022.július

Először is szeretnénk köszönetet mondani a szervezésért, ismét minden tökéletesen működött. Reméljük lesz még lehetőségünk igénybe venni az Admiral Travel szolgáltatásait. A rövid beszámoló: Harmadik alkalommal utaztunk Angaga-ra de jelenleg nem tudjuk, hogy akarunk-e menni még egyszer. A sziget érzésünk szerint csúszik lefelé a jelenlegi besorolásából és ez akkor is igaz, ha a konyha pl. jobb volt, mint korábban, vagy pl. alig voltak csótányok. De akkor részletesen. Emirates-el mentünk, tudva, hogy visszafelé hosszú a várakozási idő, de foglaltunk lounge-ot és így még aludni is tudtunk egy keveset. A repülőtereken mindenhol nagyobb tömeget észleltünk mint korábban bármikor, ez Budapesten torlódást is okozott, Dubaiban, vagy Malén azért tudták ezt kezelni. Természetesen nem szeretnénk nemi hovatartozás miatt megkülönböztetést tenni, de tény, hogy mind oda, mind visszafelé csak a női bevándorlási tiszt kérte az IMUGA-kat, a férfiak nem, így nekünk nem is kellett bemutatni, mivel a „jó” sorban álltunk.

Megérkezésünk előtt hatalmas vihar lehetett, de már felszáradóban volt az aszfalt. A régi hidroplán kikötőből indultunk, átlagos várakozási időt követően. Visszafelé viszont erősen esett, de nem adtak ernyőt (mint a múltkor) és teljesen átáztunk, mire beértünk az új terminálhoz, ahová nem lehetett bemenni, egyből a buszra tereltek.

És akkor itt néhány szó az időjárásról. Lehet, hogy száraz lesz kicsit, de szükséges a statisztikával kezdeni. A főidényhez képest kétszeres az esős napok száma, azaz pl. egyes statisztikák 13 napot jelölnek meg esősnek júliusban. A márciusi 9-hez képest júliusban 7 a napos órák száma, azaz a többlet eső vagy abban a két órában esik, vagy éjszaka. Nos, mindez a mi nyaralásunkra egyáltalán nem volt igaz, mivel a 14 napból 7 volt teljesen borult, 3 erősen felhős és 4 változóan felhős és szinte minden nap esett, volt amikor egész nap, de olyan is volt, hogy a vihar vízszintesen vitte az esőt és a nedves homokot, szinte leborotválva a lábunkat.

Mivel van elég tapasztalatunk a nyári maldív időjárás tekintetében, nekünk ez azért meglepetés volt, de így is élveztük az ottlét minden percét.

Annak ellenére hogy már harmadszor voltunk a szigeten, nem sikerült teljesíteni a mi és az utazási iroda előzetes kérését sem, miszerint a 180-as bungalót szerettük volna megkapni. Helyszíni nyomatékos kérésünkre is csak egy másikat tudtak volna biztosítani így inkább maradtunk a 171-esben, ami később jó döntésnek bizonyult – annak ellenére is, hogy az alacsony vízállás, magas hullámok, 80 km-es szél következtében bizonyos napokon a hajók a közvetlen közelünkben manővereztek a lagúnában – mivel kevesebbet kellett esőkabátban izzadva rohanni a trópusi zivatarban az étteremig meg vissza. Az viszont igaz, hogy kaptunk egy üveg pezsgőt.

És akkor a besorolásról. Már írtunk fentebb a kért bungalóról, amit nem sikerült teljesíteni. A takarító többször ránk törte az ajtót, pedig kiabáltunk, hogy ne most jöjjön. A pincéreken nemhogy a mosolyt nem lehet látni, de a munka iránti elkötelezettséget sem nagyon. Az ételválaszték szerintünk fejlődött 5 évvel ezelőtt höz képest, azzal semmilyen gondunk nem volt. A sziget hullám verte oldalán már nem lehet megállítani az eróziót, kb. 10 bungaló be is van zárva emiatt, és természetesen nehéz posványos szag lengi körül azokat, valamint nagy átmérőjű csövek is keresztbe-kasul behálózzák a partot. A 20 db új vízi bungalóból 20-nak a nádteteje szorul(na) felújításra, a klíma olyan koszos belül, hogy szerintünk még sosem volt takarítva, a meleg vízre perceket kell várni, de csak akkor ennyit, ha kinyitjuk a kád meleg csapját és kiengedjük (pazaroljuk) a sötétbarna vizet. A vízbe vezető lépcső undorító és életveszélyes. Értjük, hogy folyamatosan ki van téve a víznek, de talán évente egy alkalommal le lehetne tisztítani. A német búvárbázis poroszos fegyelmezettséggel működik, ami persze ennél a sportnál előny is lehet. Kértük a késői kijelentkezés lehetőségét, amit meg is adtak, majd telefonáltak, hogy mégsem és hagyjuk el a szobát 2-ig, majd megint telefonáltak, hogy 1-ig, mert fél 2-kor megy a hidroplán. Ennek következtében aztán több, mint 5 órát ültünk Maléban a reptér előterében, mert oda bemenni csak 3 órával a gép indulása előtt lehet. Mintha egyáltalán nem lenne fontos a vendég jó tapasztalatának fokozása, a kiszolgálás egyetlen szegletében sem.

Összefoglalva: ha maradnak a jelenlegi sziget és repülőjegy árak, akkor majd újabb 5 év múlva talán elgondolkozunk egy következő Maldív úton, de az biztos, hogy komolyan fontolóra vesszük majd a kicsit magasabb árkategóriájú, de kevésbé koros szigeteket is.

Utazás: Angaga Island, Superior vízre épült bungaló, oda vissza hidroplánnal, all inclusive ellátással. 2022. július – augusztus.

 

 

Egy szóval leírva csodálatos volt minden! 2022.január

Az éjszakai hazaérkezés után már Èn is írni szerettem volna Önnek megköszönve a pontos precíz szervezést. Egy szóval leírva csodálatos volt minden.Az idő gyönyörű kb. 35C a víz 30 fokos. A sziget/szállás pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Gyönyörűen karbantartott dús vegetáció mindenhol. A part vakítóan fehér a finom korallhomoktól. A személyzet kedves, segítőkész volt mindenben. Rengeteget pihentünk,snorkeleztünk+ voltunk hajós programokon is. Az ételek minősége,mennyisége pedig maximálisan kielégítő. Az úton gondunk nem volt. A tesztet/ beutazási egészségügyi kódot/ oltásokat kérték,de ezek rendben voltak és gördülékenyen ment minden. Az első hidroplànos utunk is egy élmény volt. Tényleg sokat segített az Ön által elküldött nagyon részletes leírás. Mégegyszer köszönjük az utat. Reméljük,hogy még fogunk Önnel utazni és csak ajánlani tudjuk majd az ismerőseinknek is az irodáját.

Utazás: Angaga Island, superior vízre épült villa 4* , all inclusive ellátással, oda- vissza hidroplán transzferrel. 2022. január.

 

Nagyon élveztük, az ételek, italok mind nagyon jók voltak….2021.november

Köszönjük szépen, minden a legnagyobb rendben volt. Nagyon élveztük, az ételek, italok mind nagyon jók voltak. Személyzet is nagyon segítőkész volt, a sziget gyönyörű és a szobával is minden rendben volt. Elég rossz időjárást írt mielőtt indultunk, de végül minden nap változott és végig napos időnk volt, egyszer csepergett csak az eső. Köszönjük szépen máskor is nagyon szívesen fogunk az önök szervezésében utazni.:)

Utazás: Angaga Island resort 4* superior vízi villa all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel oda-vissza. 2021. november. 

 

Nagyon szépen köszönjük a szervezést! Minden teljesen símán, gördülékenyen ment! 2021.július-augusztus

Nagyon szépen köszönjük a szervezést! Minden teljesen símán, gördülékenyen ment! Odafelé szinte sehol sem kellett várnunk! Maléban az útlevél kezelés előtt torlódtunk fel kicsit, de amint kiértünk vittek is bennünket a hidroplánhoz! Már délelőtt a szigeten voltunk és a bungallónkat is megkaptuk! 3,5 csillagos kategóriának teljesen megfelelt, és nekünk is teljesen megfelelt! Az ételek nagyon finomak, ízletesek voltak! Az étteremben minden reggel és este mérték a hőmérsékletünket és szájkendőt kellett viselnünk amíg le nem ültünk az asztalunkhoz. De ezt sem éreztük egyáltalán tehernek. Mindenki nagyon kedves volt!  Az időjárás ott létünk első felében többször volt esős, többnyire felhős, második felében többször inkább napsütés volt! De bármilyen idő volt élveztük az óceánt! Visszafelé úton is minden rendben volt! Egyedül Dohában az éjszakai 10 órás várakozás volt kicsit hosszú, de ezt tudtuk előre! Még egyszer köszönjük szépen a szervezést!

Utazás: Angaga Island Resort, 2021.július-augusztus. Superior vízre épült bungaló 3,5-4*, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.