Nagyon gazdag élővilága van, halrajok megszámlálhatatlan mennyiségben … 2022.február

Egy mondatban összefoglalva Remek utazás volt, a szigetet sznorkelezőknek, búvároknak ajánlanám! Ehhez hozzájárult a BÉCS-MALE közvetlen austrian járat is! Szerintünk az átszállás sokkal macerásabb, és rengeteg időt vesz el, ekkora tételnél megéri valamivel többet költeni a repülőjegyre. A hidroplán tranfszer is rendben volt, mert figyeltünk. Mivel kis sziget ezért más szigetek utasaival együtt utaztunk, és figyelni kell amit bemondanak mivel nekünk a hidroplános beszállókártyán lévő időpont és járatszám sem stimmelt azzal amivel utaztunk!! (pedig a kijelzőkön is az volt feltüntetve, ami a beszálló kártyán) Végül a kiírthoz képest előbb indultunk Bathalára! A szigeten Maléhoz képest +1 óra időeltolódás van, Mo.hoz képest így 5 óra! Ez jól jött, mert fél7 körül volt napfelkelte és 7-fél8 körül napnyugta!

A szobát rögtön érkezéskor át tudtuk venni, a kérésünknek megfelelően a WV végénél kaptunk villát (utolsó előtti 223)! A villa teljesen rendben volt, modern berendezésű, azonban hiányoltuk a nyitott fürdőt illetve amikor kijöttünk a vízből, akkor a zuhanyt a lépcsőnél. De valljuk be ezek nélkül lehet élni! Takarítás, víz bekészítés teljesen rendben! A minibár az AI ellátás ellenére fizetős volt (5 $ 0,33dl hieneken, 4$ 0,25dl cola)! A bár viszonylag „messze” volt. A szobában a WIFI jó minőségű volt, munkára is alkalmas!

Indulás előtt tartottam tőle, hogy ilyen kis méretű szigetre megyünk azonban ez az ott tartózkodásunk alatt nem tűnt fel. Cifráztuk a dolgot, hogy a w.villáktól a szigeten át, vagy jobbra vagy balra indulva megyünk az étteremhez/bárhoz. Mindenhogy pár perc volt. A szigeten dús növényzet található, illetve van egy röplabda pálya amin minden nap játszanak a dolgozók/helyiek és be lehet állni közéjük.

Igazi mezítlábas sziget, az étteremben is elvétve volt a vendégeken papucs. A sziget olasz tulajdonban lehet, az animátorok, recepciósok olaszok voltak, ezért sok olasz vendég is volt. Ezt a hatást az éttermen is lehetett érezni! Nagyon finomak voltak az ételek, európai ízvilággal! Mindig volt frissen grillezett tonhal, szivárványhal? (rainbow fish) és emellett váltogatták a húst kecske/marha/csirke stb. és mindig volt pizza (az az igazi olasz vékony tésztás, ropogós) és ezen kívül is rengeteg étel volt, persze pár ázsiai étel sem hiányozhatott DE nem volt mindenben pl. koriander, curry.. Külön előre rendelhető volt két személyes haltál (90$) amin volt homár, garnéla, polip, tinthal, egyéb halak, köret – szuper!!

A house reef: kiemelkedő minőségű (összehasonlítva Meeru, Vilamendhoo szigetével) Nagyon gazdag élővilága van, halrajok megszámlálhatatlan mennyiségben, teknős/ök szinte minden nap a villánk előtt volt/ak. A sziget körül sok muréna van, polipot is láttunk, sas rájával, sima rájával is találkoztunk sznorizás közben! Rengeteg cápa is volt, nem egy-kettő, hanem volt, hogy 5-6 is körözött egyszerre, egyhelyen a reefnél. A kikötőnél amikor a hajóról, halcsontot dobtak a vízbe 10-12 cápát is filmeztem. Bátran állíthatom, hogy a sznorkelesek álma! A korallok minősége .. hát .. nem tudom, hogy van e olyan sziget ahol van sok, színes korall, de ez nem az a sziget, azonban teljesen „rendben van” ha az ember tisztában van azzal h miért feheredtek ki stb. Az áramlatokkal vigyázni kell, a sziget körül ott a 4-5 méter korall pad és leszakad a part és ott a nyílt víz .. a szigeten 6 „entry point” van a sznorkelezéshez. A homokos parton fürdőzőknek, gyerekeseknek nem ajánlanám .. pár méter homok, aztán korall és a nyílt víz.

A búvárbázis 5* volt, a guide-ok nagyon segítőkészek voltak, szép helyeken merültünk!

Egy hátrányt muszáj megemlítenem. Az nagyon furcsa, hogya water villák között nincs elválasztó paraván (ez előzetesen a foglalásnál is látszott). Csatoltam egy képet amin látszik, hogy tőlünk jobbra 3-4-5 villa teraszára simán beláttunk. Utána már a villák íve miatt nem de … Illetve hazafele elég neccesen számolták ki az indulást a szigetről .. rég boarding volt mire odaértünk a gépünkhöz, ha a der tour képviselője nem segít tuti lekéssük a gépet.

Utazás: Sandies Bathala Island  4* vízre épült villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2022. február.