A sziget nagyon szép, elképesztő parttal, teljesen körbejárhatóan. 2023.január

Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment. Az időjárás olyan, mint manapság az egész világon: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda. Kicsit elfogultan, de mindig hasonlítok, viszonyítok Royalhoz:)) A szigeten eleinte magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon, de ez erősen romlott idővel. Szóval ez is nagyjából mindenütt azonos. Olasz a vendégek nagy része, olasz utazási irodának képviselője van a szigeten:))

Sziget: a sziget nagyon szép, elképesztő parttal, teljesen körbejárhatóan. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Nagyon dekoratív, gyönyörű a kertje, azaz érdemes belül is körbesétálni. Természetesen itt is van a nem szeles oldal, oda kerülve sokkal magasabb az élvezeti érték. Visszatérve már tudni fogjuk mely szobát kérjük:)) A medencés szoba extra, kellemes, de ott sem mindegy hol van.

Szoba: nem tudom azonos-e a tulaj, de Amaya szobái-házai pontosan ugyanilyenek. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.

Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, olasz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy német lány volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.

All inkl: magas színvonalú. A bár nagy, mindig van hely, kb 20-25 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 2-2 féle fehér ill vörös bor is, kellemes minőségben. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermekben is benne vannak a szolgáltatásban!

A magasabb szoba típus miatt mindkét alá-cart étteremben jár egy menü-soros vacsora, ami nagyon kellemes környezetben, kultúrált kiszolgálással van. Exluzív.

Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dícséret van az ételekről, de mi ezt nem osztjuk. Mind a választék, mind a minőség bőségesen hagy kívánnivalót. Ebben a mostani Royal nagyságrendekkel jobb.

Reef: nincs távol, lehet találni olyan szakaszokat, ahol bőségesen van hal, türelemmel teknős, cápa, rája, muréna is akad. Nagyjából ugyanazt tudja, mint Royal. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de….mégis sikerült.

Összegezve a sziget van amiben jobb, van amiben kevesebb, mint Royal, valamennyivel drágább, de nem számottevően. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

 

Utazás: Kudafushi Island:  4,5*  parti medencés villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2023. január.  

 

Az étel továbbra is tökéletes ezen a szigeten, teljesen az európai ízvilágnak megfelelő … 2022.július

Köszönjük szépen az érdeklődését, és az utazás megszervezését! Ismét egy tökéletes nyaralásban volt részünk! Ez volt a 8. alkalom, hogy a Maldív szigeteken nyaraltunk, és a 3. alkalom, hogy a Kudafushi szigetre esett a választásunk. Az odautazás az Emirates járattal teljesen rendben volt, számunkra egyébként nincs különbség a Qatar és az Emirates járatai között, sőt amikor korábban a Turkish-hel mentünk, az is tökéletes volt.

Maléba való érkezésünkkor, amikor a hidroplánra való checkolás előtt a sziget képviselője a bőröndünkre tette a kis papírt, láttam, hogy a 401 és a 402 szobaszám szerepel rajta. Az előző két alkalommal (2018 és 2021 évben) a 103 és a 116 parti villában voltunk, és előzetesen ismét erre a részre kértük a villát lehetőség szerint. Mivel tudtam, hogy a sima parti villák 100-as sorszámozásúak, így már boldog voltam hogy magasabb kategóriájú szállást kapunk, mint amit fizettünk. 2018 évben is meglepett minket a sziget pár éjszaka medencés water villával, így valójában kicsit titkon reménykedtünk is a meglepetésben. Viszont a nagy meglepetés csak akkor volt, amikor a szigetre értünk, és kiderült, hogy a 401-es és a 402-es villa a szigeten a legmagasabb kategóriájú presidential suite. Ez a water villák legvégén helyezkedik el, teljesen privát szférát biztosít. Korábbi itt tartózkodásunkkor amikor elsétáltunk erre a részre, álmélkodva néztük ez a hatalmas villát vajon milyen lehet, így most viszont személyesen is megtapasztalhattuk. Úgy volt hogy 3 éjszakára kapjuk meg ezt a szállást, de végül a nyaralásunk teljes időtartamára maradhattunk ebben a hatalmas villában. Ez a presidential suite valójában 3 villából áll, mi a testvéremék családjával a két szélsőt kaptuk meg. Szerintem a két szélső a legjobb mert hatalmas fedett terasz tartozik hozzá hintaággyal, napágyakkal, asztallal, külön kis terasz ággyal, stb. A középső villa két szintes, és tartozik hozzá saját medence is, viszont ehhez kis terasz van, és nem fedett, így napsütésben nincs árnyék, és esőben sem lehet kiülni. Hogy a sziget ajándékát tovább fokozzák, mivel a 403-as középső villában csak két éjszaka volt vendég ott tartózkodásunk alatt, így használhattuk az ő teraszukat és a medencéjüket is a többi napon, a mi teraszunkról egy ajtót kinyitva összenyithatók voltak a teraszok. A presideltal suite rész három villájának ajtaja egy hatalmas nappali és konyha közös légtérből nyílik, amely szintén nagyon hasznos főként családok számára. A villa nagy fürdővel rendelkezik, van nyitott fürdője is, a zuhanyt itt viszont nem tudtuk használni, mert ez a rész azért elég szeles, így a zuhany vízsugarát mindig elfújta.

Összegezve nagyon hálásak voltunk a szigetnek, hogy ezt a villát kaptuk. Persze a parti villát továbbra is nagyon szeretjük, annak is megvan a maga szépsége, ott mindig hallja az ember a koel madár hangját, éjszaka zuhanyozhatunk a csillagos ég alatt, szélcsend van többnyire, és a virágok illata is felejthetetlen. A vízi villáknál ezek hiányoztak, de itt pedig más élmények voltak amik szintén felejthetetlenek.

Illetve még annyit megjegyeznék, hogy pont a mi villáinknál (mind a két oldalt van a hidroplán le-felszálló kis móló, de a hidroplánok éjszaka nem közlekednek, napközben pedig mi még mindig megunhatatlanul élvezzük őket nézni, így számunkra egyáltalán nem volt zavaró, de azért jó tudni, ha valakit esetleg zavar ez a tényező.

Az időjárás sajnos nem kedvezett nekünk, az érkezésünk napján és másnap jó idő volt, utána viszont 3 napig egyfolytában esett, szél is volt, állandóan eláztunk az étkezésekhez jövet-menet. Ekkor viszont jól jött a hatalmas fedett terasz, ki tudtunk ülni esőben is. Ezt követően is több napig felhős volt az ég, és néha esett, de azok a napok már élvezhetőek voltak, az utolsó 2 nap pedig tökéletes napsütés volt. Minden évben ugyanebben az időszakban szoktunk menni, mindig jó időnk volt, most sajnos ez nem volt a legtökéletesebb, de az esős napokon maradt az olvasás, pihenés, illetve a szigeten van ping-pong, billiárd, cso-csó fedett épületben, így ezekkel töltöttük az esős napokat, illetve azért az óceán vize is meleg volt eső idején is.

Az étel továbbra is tökéletes ezen a szigeten, teljesen az európai ízvilágnak megfelelő, mindig sokféle a választék, és a gyümölcsök is nagyon finomak. Ha olyan gyümölcsöt kértünk, ami nem volt kitéve, azt is 10 percen belül hozták, tényleg a vendégek kedvébe jártak. A pincérek közül legtöbben már éve óta ott vannak, és érkezésünkkor rögtön megismertek minket, hogy már korábban is jártunk ott.

Szerveztek a mi és a testvéremék számára (7 fő) az utolsó napon egy hajós manta rája kirándulást, ahol volt szerencsénk manta rájákat látni, ezt követően sznorizni lehetett teknősökkel, és a végén delfinekkel ugyan nem találkoztunk, de sok pilot whale úszkált a hajó körül. Nagyon jó volt, hogy csak a mi két családunk volt a hajón, mert így a manta nézést amikor mi elégnek találtuk (5 éves lányom is velünk volt), akkor jött értünk vissza felvenni a hajó. Nyilván egy csoportos kirándulásnál máshoz is alkalmazkodni kellett volna. A kirándulás a két család részére 350 USD-be kerül+ adók, összesen 431,2 USD volt.

Véleményem szerint továbbra is a 101-119 parti villáknak a legjobb az elhelyezkedése, növényzete, partja. Még a 221-232 parti villák is elég jó adottságokkal rendelkeznek. A 215-220 medencés parti villákat én nem választanám.

A sziget másik oldalán a természet átrendezte a partot, korábbi években még nem, de most már homokzsákokkal védekeztek ezeken a részeken, és több helyen homokfal alakult ki, így itt szerintem nem a legszebb a homokos part, de természetesen ezt folyamatosan változtatja a természet. Valószínűleg éppen azért, mert nem volt mindenhol használható a part rendesen, illetve többen a water villáktól is az általam preferált 101-119 parti villák előtti részre mentek, így most itt a megszokottól több ember volt látható, de azért még ez sem volt sok, csak a maldívra általában az a jellemző hogy alig találkozunk más emberrel a parton.

A hazafele úton is minden rendbe volt, a Dubai-Budapest járat a Flydubai légitársasággal volt, amelyet sok fórumon negatívan írnak le, számunkra teljesen megfelelő volt, és tökéletes volt a 3 óra átszállási idő. Illetve eddig mindig a késő esti indulással indultunk haza, ez volt az első alkalom hogy délelőtt 11-kor indult a gépünk, de nekünk ez sokkal jobbnak bizonyult. Reggel még gyorsan meg tudtunk reggelizni, utána már indult is a hidroplán, és

este már otthon is voltunk.

Visszafele nem fóliáztattuk le a bőröndöket. Haza érkezéskor vettük észre, hogy a lezárt bőröndjeinket felnyitották, még a középső cipzáras részt is kinyitották, de nem volt benne érték, nem is tűnt el semmi szerencsére.

Kudafushi továbbra is nagy kedvencünk, ismét szívesen visszamennénk!

 

Nagyon szépen köszönjük a szervezést, és reméljük hogy hamarosan újabb utazás szervezésével kereshetjük Önt!

Utazás: Kudafushi Island,  beach villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2022. július-augusztus.

A sziget meseszép és a szállás is gyönyörű volt … 2022.január

Köszönjük érdeklődését. Az utazás hosszú volt és fárasztó (visszaúton a DXB-BUD flydubai járat ráadásul rendkívül zsúfolt, tetemes késéssel), mégis megérte, mert a sziget meseszép és a szállás is gyönyörű volt, nagyon jól éreztük ott magunkat! A személyzet roppant kedves és szervezett volt, az ellátás pedig változatos és bőséges. Az időjárással is szerencsénk volt, esővel vagy viharral nem találkoztunk; néha borult volt az ég, de általában sütött a nap, mégsem volt túl meleg (bár dél környékén árnyékba kellett húzódni a perzselő UV sugárzás elől). A tengervíz hőfoka ideális volt a fürdőzéshez, csupán a szeles időben felerősödő hullámzással kellett vigyázni.

Összességében nagyon tetszett a hely és mindennel meg voltuk elégedve.

Utazás: Kudafushi Island – parti villa, soft all inclusive ellátás, oda – vissza hidroplán transzferrel. 2022. január- február. 

A sziget továbbra is gyönyörű, gondozott, az ellátás kiváló! 2021.július

Köszönjük a kiváló szervezést és segítséget. Szerencsére minden rendben volt az utazással, semmi fennakadást nem tapasztaltunk a covid miatt sem. Hazafelé elégé megterhelő volt a 10 óra várakozás Dohában. Legközelebb inkább más járatot választanánk. Bíztunk a korábbi nyugágy szerű pihenő ágyakban, de a korábbi nyitott területről ezek eltűntek és csak kb. 10 ágyas, kis  quiet roomokat találtunk, ebből is csak 1-2 szobát, persze mind foglalt volt.

Ezt leszámítva minden szuper volt, a sziget továbbra is gyönyörű, gondozott, az ellátás kiváló, az ételek mindenki ízlését kielégítik. Sajnos az étkezések során tiltott volt az önkiszolgálás, de hamar megszoktuk, nem volt sorban állás és azonnal kiszolgált valaki bennünket. Továbbra is rengeteg finom olasz jellegű péksütemények és piték voltak, amivel más szigeten nem  találkoztunk. A szigeten szerintem elég sok vendég volt, főleg német és  orosz turistákkal, sajnos így nem tudtunk az utolsó két napra vízi villába költözni.

A kiszolgálással meg voltunk elégedve, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Visszatérő vendégként ajándék  kirándulást és katamarán vitorlázást kaptunk. Az idővel szerencsénk volt, csak 2 esős napunk volt. Inkább szeles idő volt jellemző. A parti zátony élővilága mintha egyre szegényebb lenne. Vilamendhoo és  Filitheyo sokkal gazdagabb, bár az több éve volt és ez valószínűleg globális probléma. A búvár bázison is kicsi volt a forgalom, de ez most inkább előnyös volt. A mélyben gyönyörű és gazdag élővilággal találkoztam.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat és sokat pihentünk.

Utazás: 2021.július-augusztus, Kudafushi Island, parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 

 

Szuper 14 napon töltöttünk a szigeten, nem csalódtunk semmiben! 2021.július

Köszönjük szépen az érdeklődését, minden rendben volt az utazással.

Mind az oda és a vissza utunk is teljesen rendben volt, a visszafele útnál a Dohai várakozás hosszú volt, de ezt tudtuk előre, ki lehetett bírni. A sziget most is teljesen korrekt volt haza fele is, a hidroplán indulása előtt fél órával kellett csak elhagynunk a szállásunkat, és még előtte is tudtunk ebédelni. A visszafele szóló értesítő levelet most már nem papír alapú levélben küldik, hanem e-mailen kaptuk meg (már mentünk a recepcióra érdeklődni utolsó este, amikor kiderült hogy e-mailen küldték, csak mi nem is néztünk leveleket 🙂 ).

Számunkra most is tökéletes volt Kudafushi választása, azért a 3 évvel ezelőttihez képest volt egy minimális visszalépés szerintem, de így is tökéletes volt. Meglátásom szerint a személyzet kevesebb mint korábban volt, illetve az étel választék is kevesebb volt, de így is nagyon bőséges. Az eddigi szigeteink közül az ételek számunkra itt a legjobbak, a mi ízlés világunkhoz legközelebb állók. Nagyon finom bőséges a gyümölcs választék (ellentétben például a korábbi Reethi Farun ahol szinte csak befőtt volt), az édességek is nem csak szépek, hanem nagyon finomak, minden étkezésnél 12 féle fagyiból lehet választani, és a többi étel is teljesen európai ízvilágnak megfelelő.

A szigeten sehol nem kellett az ott tartózkodás alatt maszkot viselni, csak a személyzet viselt maszkot. A covid helyzetre egyedül az emlékeztetett, hogy az étkezéseknél nem vehettük el mi az ételeket, hanem a személyzet adta. Ezzel sem volt semmi gond. Illetve még a kids clubban volt minden alkalommal belépéskor testhőmérséklet mérés.

Ajándékba egy ingyenes sznorkell kirándulást és egy katamarán használatot kaptunk.

Mi a 103-as beach villát kaptuk most (közvetlenül a recepció mellett), korábban a 116-os beach villában voltunk, annak szerintem jobb az elhelyezkedése, de ez is tökéletes volt. A szigeten egyedül azok a szállások nem tetszenek, ahol a terasz előtt kevés a növényzet, szerencsére mind a két esetben olyan szállásunk volt, ahol dús növényzet biztosította a teraszon levő tartózkodáskor az árnyékot, illetve jobban biztosított a magánszféra.

A vendégek összetétele is változott a korábbiakhoz képest, többnyire német és orosz vendégek vannak a szigeten.

Az időjárás jó volt, egy nap volt amikor szinte végig esett az eső, talán 2-3 nap volt felhősebb kicsi esővel, de az 1 esős nap kivételével minden nap teljesen jó volt. Volt pár nap amikor teljesen tükör sima volt az óceán, a vége felé amikor esősebbre fordult az idő akkor meg a nagy hullámokat élveztük, mind a kettőnek van előnye.

Titkon reménykedtünk hátha kapunk ajándékba megint 2 éjszakát mint korábban a pool water villában, ez a szerencse most elkerült minket, foglaltak voltak a pool water villáik, így átfoglalni sem tudtuk.

 

Összegezve tényleg szuper 14 napon töltöttünk a szigeten, nem csalódtunk semmiben.

Ismételten nagyon szépen köszönjük az utazás szervezését!

Utazás: 2021.július-augusztus, Kudafushi Island,  parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.