A sziget meseszép és a szállás is gyönyörű volt … 2022.január

Köszönjük érdeklődését. Az utazás hosszú volt és fárasztó (visszaúton a DXB-BUD flydubai járat ráadásul rendkívül zsúfolt, tetemes késéssel), mégis megérte, mert a sziget meseszép és a szállás is gyönyörű volt, nagyon jól éreztük ott magunkat! A személyzet roppant kedves és szervezett volt, az ellátás pedig változatos és bőséges. Az időjárással is szerencsénk volt, esővel vagy viharral nem találkoztunk; néha borult volt az ég, de általában sütött a nap, mégsem volt túl meleg (bár dél környékén árnyékba kellett húzódni a perzselő UV sugárzás elől). A tengervíz hőfoka ideális volt a fürdőzéshez, csupán a szeles időben felerősödő hullámzással kellett vigyázni.

Összességében nagyon tetszett a hely és mindennel meg voltuk elégedve.

Utazás: Kudafushi Island – parti villa, soft all inclusive ellátás, oda – vissza hidroplán transzferrel. 2022. január- február. 

A sziget továbbra is gyönyörű, gondozott, az ellátás kiváló! 2021.július

Köszönjük a kiváló szervezést és segítséget. Szerencsére minden rendben volt az utazással, semmi fennakadást nem tapasztaltunk a covid miatt sem. Hazafelé elégé megterhelő volt a 10 óra várakozás Dohában. Legközelebb inkább más járatot választanánk. Bíztunk a korábbi nyugágy szerű pihenő ágyakban, de a korábbi nyitott területről ezek eltűntek és csak kb. 10 ágyas, kis  quiet roomokat találtunk, ebből is csak 1-2 szobát, persze mind foglalt volt.

Ezt leszámítva minden szuper volt, a sziget továbbra is gyönyörű, gondozott, az ellátás kiváló, az ételek mindenki ízlését kielégítik. Sajnos az étkezések során tiltott volt az önkiszolgálás, de hamar megszoktuk, nem volt sorban állás és azonnal kiszolgált valaki bennünket. Továbbra is rengeteg finom olasz jellegű péksütemények és piték voltak, amivel más szigeten nem  találkoztunk. A szigeten szerintem elég sok vendég volt, főleg német és  orosz turistákkal, sajnos így nem tudtunk az utolsó két napra vízi villába költözni.

A kiszolgálással meg voltunk elégedve, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Visszatérő vendégként ajándék  kirándulást és katamarán vitorlázást kaptunk. Az idővel szerencsénk volt, csak 2 esős napunk volt. Inkább szeles idő volt jellemző. A parti zátony élővilága mintha egyre szegényebb lenne. Vilamendhoo és  Filitheyo sokkal gazdagabb, bár az több éve volt és ez valószínűleg globális probléma. A búvár bázison is kicsi volt a forgalom, de ez most inkább előnyös volt. A mélyben gyönyörű és gazdag élővilággal találkoztam.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat és sokat pihentünk.

Utazás: 2021.július-augusztus, Kudafushi Island, parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 

 

Szuper 14 napon töltöttünk a szigeten, nem csalódtunk semmiben! 2021.július

Köszönjük szépen az érdeklődését, minden rendben volt az utazással.

Mind az oda és a vissza utunk is teljesen rendben volt, a visszafele útnál a Dohai várakozás hosszú volt, de ezt tudtuk előre, ki lehetett bírni. A sziget most is teljesen korrekt volt haza fele is, a hidroplán indulása előtt fél órával kellett csak elhagynunk a szállásunkat, és még előtte is tudtunk ebédelni. A visszafele szóló értesítő levelet most már nem papír alapú levélben küldik, hanem e-mailen kaptuk meg (már mentünk a recepcióra érdeklődni utolsó este, amikor kiderült hogy e-mailen küldték, csak mi nem is néztünk leveleket 🙂 ).

Számunkra most is tökéletes volt Kudafushi választása, azért a 3 évvel ezelőttihez képest volt egy minimális visszalépés szerintem, de így is tökéletes volt. Meglátásom szerint a személyzet kevesebb mint korábban volt, illetve az étel választék is kevesebb volt, de így is nagyon bőséges. Az eddigi szigeteink közül az ételek számunkra itt a legjobbak, a mi ízlés világunkhoz legközelebb állók. Nagyon finom bőséges a gyümölcs választék (ellentétben például a korábbi Reethi Farun ahol szinte csak befőtt volt), az édességek is nem csak szépek, hanem nagyon finomak, minden étkezésnél 12 féle fagyiból lehet választani, és a többi étel is teljesen európai ízvilágnak megfelelő.

A szigeten sehol nem kellett az ott tartózkodás alatt maszkot viselni, csak a személyzet viselt maszkot. A covid helyzetre egyedül az emlékeztetett, hogy az étkezéseknél nem vehettük el mi az ételeket, hanem a személyzet adta. Ezzel sem volt semmi gond. Illetve még a kids clubban volt minden alkalommal belépéskor testhőmérséklet mérés.

Ajándékba egy ingyenes sznorkell kirándulást és egy katamarán használatot kaptunk.

Mi a 103-as beach villát kaptuk most (közvetlenül a recepció mellett), korábban a 116-os beach villában voltunk, annak szerintem jobb az elhelyezkedése, de ez is tökéletes volt. A szigeten egyedül azok a szállások nem tetszenek, ahol a terasz előtt kevés a növényzet, szerencsére mind a két esetben olyan szállásunk volt, ahol dús növényzet biztosította a teraszon levő tartózkodáskor az árnyékot, illetve jobban biztosított a magánszféra.

A vendégek összetétele is változott a korábbiakhoz képest, többnyire német és orosz vendégek vannak a szigeten.

Az időjárás jó volt, egy nap volt amikor szinte végig esett az eső, talán 2-3 nap volt felhősebb kicsi esővel, de az 1 esős nap kivételével minden nap teljesen jó volt. Volt pár nap amikor teljesen tükör sima volt az óceán, a vége felé amikor esősebbre fordult az idő akkor meg a nagy hullámokat élveztük, mind a kettőnek van előnye.

Titkon reménykedtünk hátha kapunk ajándékba megint 2 éjszakát mint korábban a pool water villában, ez a szerencse most elkerült minket, foglaltak voltak a pool water villáik, így átfoglalni sem tudtuk.

 

Összegezve tényleg szuper 14 napon töltöttünk a szigeten, nem csalódtunk semmiben.

Ismételten nagyon szépen köszönjük az utazás szervezését!

Utazás: 2021.július-augusztus, Kudafushi Island,  parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.