Dús növényzet és az, hogy az egész sziget mezítlábas – az nagyon tetszett nekünk! …

Nagyon jól éreztük magunkat Kuredun!  A 138-as Jacuzzi Beach Villa volt a szállásunk, szerintem a legszebb partszakaszon helyezkedett el. Az utazás Münchentől simán ment. (oda egy kicsit kalandos volt a hó-káosz miatt)Malén várt minket a sziget képviselője, tőle megkaptuk az eligazítást, majd eljutottunk a hidroplán várótermébe ott kellett többet várni, mert folyamatosan törölték a járatunkat. Mint kiderült összevárták a késve érkező nemzetközi járat utasait
.A szigeten nagyon kedvesek voltak arra a partszakaszra kaptuk a szobát, ahova előzetesen kértük. (130-140 közé kértük) Érkezésünkkor a német utazási iroda képviselője fogadott bennünket, akivel németül mindent meg tudtunk beszélni és még állandó elérhetőségét is megadta. A személyzet készséges, udvarias, mosolygós volt. Hamar kiismerték a vendégek szokásait. (pl.: mikor hagyjuk el a bungallót,…)Mi a 6 éves gyerekünkkel voltunk, teljes ellátást kaptunk, naponta 4 liter víz bekészítve a szobába, tea és Nescafé térítésmentesen.
Napi 2x-i takarítás precíz volt. Ha borravalót hagytunk a szobában, akkor kétszer is feltöltötték az ivóvizes üvegeket. Pozitívum, hogy a fiunk által a partról összegyűjtött dolgokat „kincseket” nem pakolták/ vitték el.Az ételek finomak, változatosak (helyi, európai és tematikusak). Szinte mindent kipróbáltunk, a fiunk is mindig talált fogához valót.
A part nagyon szép (legalábbis a déli oldalon), dús növényzet és az, hogy az egész sziget mezítlábas – az nagyon tetszett nekünk!Az időjárás kegyes volt hozzánk – nem égtük le! J  Az első 3 nap esett és majdnem egésznap felhős is volt. A következő napokban főként felhős, kevésbé napos volt az időjárás. Jellemző volt az erősebb szél. Alkalmanként hűvös is volt a levegő. Már-már néha fáztunk…  A szél miatt a víz zavaros volt, ez egy kicsit rosszul esett, de azért láttunk teknőst, ráját, tűzhalat, cápát a sok színes hal mellett. Korall sajnos nem sok van.
A hazainduláskor kedves volt a Resortól, hogy a 14 órakor induló hidroplánra várva, személyesen megkerestek minket, hogy térítésmentesen ebédelhettünk még náluk.

Összességében csodálatos nyaralás volt!

Köszönöm Miklós és Mónika segítőkész munkáját, hogy mindent leszerveztek és pontos leírásokkal segítették az utazásunkat!

Már ajánlottam is az Admiral Travelt egy ismerősömnek!

 

Utazás: Kuredu Maldives, jacuzzi parti villa 4* , teljes ellátással, oda vissza hidroplánnal. 2023. december.