A kiszolgálás fenomenális volt! Mindenki kedves, mosolygós …

KÖSZÖNJÜK a segítségüket! Fantasztikus 6 napot töltöttünk el a Meeru szigeten. Az oda út egy kicsit lassan kezdődött, a Dubai-ba tartó gépünk egy órás késéssel, kb éjfélkor indult. De utána minden a legnagyobb rendben volt. Maléban a reptéren a TUI-s segítőt egyből megláttuk és oda is vitt a Meeru-s standhoz. Kaptunk egy üveg vizet, majd félórás várakozás után a hajóhoz vezettek, aztán indulás a szigetre. A megérkezésünket dobszóval fogadták, ahogy mindenkiét. Nagyon vicces volt.

A bejelentkezésnél egy kis fiatal német hölgy segített. Nagyon kedves volt, mindenről részletesen tájékoztatott. Egyből egy meglepetéssel: upgrade-elték a foglalásunkat és 2 éjszakára egy vízre épült jacuzzis villába kerültünk. Elképesztő volt. Már aznap este kis rájákat láttunk a tengerbe vezető saját lépcsőnknél.

A harmadik naptól a 100-as villák közül a 117-es kaptuk. Az még jobban bejött nekünk, mint a cölöpház. Teraszról 10 méterre volt a „saját” tengerpartunk, kis vízparti pálmafával. Ahol lábunk mellett kis cápák úszkáltak a 28 fokos vízben 1 méterre a parttól!

A kiszolgálás fenomenális volt. Mindenki kedves, mosolygós. Bármilyen kérdésünk volt, azonnal ránk figyeltek, válaszoltak, segítettek. MINDENKI! Még a munkások is mosolygva köszöntek. Az orvosi szobát is megnéztem :). Bedugult a fülem rögtön a második napon. (ez nálam rendszeres probléma itthon is). Nagyon kedves volt az orvos is. Az ebédlőben a pincérünknek (Azid) mindig volt egy kedves szava, kérdése, hogy aznap mit tervezünk, majd este, hogy mit láttunk, milyen volt a napunk.

Az étkezések kiadósak, változatosak és nagyon finomak voltak. A tematikus vacsoráknál mindig láttunk valami különlegeset. Olasz, mexikói, maldív… a harmadik naptól már vissza kellett fognunk magunkat, hogy ne kóstoljuk végig az egész kínálatot. (sültek, egytál ételek… tengeri finomságok..gyümölcsök, különleges desszertek)

Minden szolgáltatás megfelelt az Önök által leírtaknak.

– az apartmanokban volt vízmelegítő a nescafe-nak. Klíma, jacuzzi, minden a helyén volt, működött.

– a szobákat naponta kétszer takarították. Mindig friss, hideg vizet tettek be.

– állandó, gyors wifi elérhetőség az egész szigeten!

– a helyi mobil app segítségével mindent nyomon követhettünk. a program lehetőségek, azok online foglalása, a fogyasztásunk számlái.

Programok:

Voltunk a külső tengeri korallzátonynál sznorkelezni, ahova hajóval vittek el.

Naplementét nézni hajón, ahol delfinek úszkálta és ugráltak ki a vízből. Egészen hihetetlen volt az élőhelyükön látni őket közvetlen közelről.

Időjárás: mindennap esett az eső. 🙂 Volt, hogy csak éjjel, de volt hogy ebéd után. De ez senki nem zavart! A levegő hőmérséklete nem változott, a víz hőmérséklete nem változott.

Az eső pár percig tartott. Általában fátyolfelhős volt az ég, de volt hogy verőfényes napsütés, kék égbolttal. Talán 1 délután volt, amikor az eső miatt nem mentünk ki a partra.

Éjjel 27 fok, nappal 28-29. A víz meg … mint egy wellness hotel jacuzzija. Elképesztő.

Állandóan sznorkel helyeket kerestük a sziget körül. Minden nap több kört is megtettünk a sziget egész irreálisan fehér, lisztfinom partján. Mindig megálltunk a két medencénél lezuhanyozni és úszni egyet az édesvízben is.

A Spa résznél lévő zátonynál sznorkelezés közben még polipot is megfigyelhettünk karnyújtásnyira tőlünk.

A „teljes ellátás = full board” tökéletesen megfelelt nekünk. Hideg vizet állandóan kaptunk a szobánkban is és minden étkezésnél. Sőt még a bárban a capuccinó-nk mellé is kértünk és kaptunk egy nagy pohár hideg vizet jéggel.

Extraszolgáltatásként pár capuccino (7$) illetve a naplementés hajókázás (34$) volt.

A visszaút során is már előző nap külön felhívtak, hogy menjünk be a recepcióra és mindent elmondanak, hogy hogyan szervezték meg az utunkat Maléig.

4:30-kor ébresztő (tényleg! megszólalt a telefon)

5:00 kor elhagyni az apartmant, a csomagot otthagyni a teraszon, azt majd ők összeszedik. ne aggódjunk.

5:30-ig kicsekkolni.

6:00-ig mini reggeli, csak nekünk az indulóknak (!!!)

6:00-kor indult a hajó. 7:10-kor Maléban kikötöttünk.

A reptéren sem volt semmi gond. Az egészségügyi nyilatkozatot mobile app-on előtte kitöltöttük, úgyhogy minden ment, mint a karikacsapás.

Ami érdekes volt, hogy míg a Budapest-Dubai repülőjárat tele volt(!), addig a Dubai-Malé járat félházon. Visszafelé még annyi sem. Szinte mindenkinek volt egy 3 üléses „fekhelye” 🙂

Percre pontosan landoltunk tegnap este Ferihegyen.

Az egyetlen negatívum: baromi messze van. Háztól – házig 20-22 óra! De hát, ha Árpád vezér annak idején balra fordult volna… 🙂

Szóval nagyon nagy élményekkel tértünk haza. A képek nem is tudják visszaadni….

Már azt nézzük, hogy mikor tudnánk visszamenni!.. a gyerekeinkkel (akik már felnőttnek számítanak) …most már ők is jönni akarnak.

Még egyszer: NAGYON KÖSZÖNJÜK a segítségüket!

Egy apró javaslat az utánunk érkezőknek: vigyenek zseblámpát, mivel a nap elég korán megy le (6-kor)!

Bár van világítás minden „úton”, azért vannak sötétebb, árnyékosabb területek. Mi vittünk. Minden este használtuk.

Tényleg fantasztikus volt az egész út..

 

Utazás: Meeru Island 2023. október-november. Jacuzzis parti villa teljes ellátással, hajó transzferrel.

Gyerekekkel snorkellezésre tökéletes volt. 2019.július

Kerti bungaló szoba 4 főre, all inclusive ellátással, 2019 július. Szerencsésen megérkeztünk, nagyon jól éreztük magunkat.
Meeru jó választás volt, jó volt az ellátás, finomakat főztek, szép a tengerpart. Gyerekekkel snorkellezésre tökéletes volt. A szoba is rendben volt, bár az ember a Maldív-szigeten nem éppen egy Garden Roomban képzeli el az ottlétét. Ha visszamennénk, csakis valamilyen vízparti szállást választanánk (bár tudom, hogy erre az időpontra nem volt
szabad hely). Az időjárás miatt egy kicsit szomorúak voltunk, mert többször esett, az első nap például egész délután, és olyankor nem sok mindent lehet a szigeten csinálni. Ha az egész nyaralásunkat csak itt töltöttük volna, akkor egy kicsit rossz szájízzel jöttünk volna haza, de így ez a négy nap tökéletes kiegészítője volt a sri lankai körútnak.
Összességében örülünk, hogy bevállaltuk, a gyerekek is nagyon élvezték (még a hajóutat is, ami elég félelmetes volt), nagy élmény volt rájákkal úszni, delfinekkel hajózni a naplementében. Köszönjük a szervezést!

Mindenki nagyon kedves volt, fullos ellátás … 2020.február

Jacuzzis parti villa, all inclusive ellátás, hajó transzfer. 2020. február. Ott kezdeném, hogy megérkeztünk a hajóval, és legnagyobb meglepetésünkre, egy táblán kiírással vártak minket: a TUI képviselője várt minket. Leültetett, hozott egy finom italt és közben mindent elmondott és elintézte a szobafoglalásunkat. Kértük ugye a 659-660-as házakat, annyi változtatással tudták teljesíteni a kérésünket, hogy nem egymás mellett voltunk, hanem 4 házzal arrébb, de azon a nagyon jó részen amit kinéztünk magunknak. Összességében a sziget nagyon hasonlít szolgáltatásaiban és teljes berendezésben Vilamendhoo-ra, így a ház berendezése, a bárok bútorzata szinte mintha ott lettünk volna.
Folyamatosan hasonlítgattuk a két szigetet egymáshoz, ami Meerun jobb:
A part egészen más mivel ez nem egy sznorisoknak szánt saját óriási reeffel rendelkező sziget, ezért sokkal jobban tudtunk úszkálni a tengerben. Vilamendhoon rögtön jöttek a korallok, szinte csak sznorizni lehetett.
A széles homokos tengerpart gyönyörűen karbantartva.

A sok sok kirándulási és vízisport lehetőség. A medencepart nagyon kellemes, és bár a gyerekes medence volt hozzánk.
közelebb és az a kellemesebb klímájú nem volt egyáltalán zavaró vagy hangos a családok ott léte.  Az akció keretében ugye vendégek voltunk egy vacsorára az egyik a la carte  étteremben – az Asia Wok-ot választottunk – itt sem csak az alap főételt hozták, hogy mutassanak valamit, egy teljes 5 fogásos fantasztikus vacsorát kaptunk (ezt előre ki kellett választani  foglaláskor). Vilamendhoon kicsit más, hogy sokkal de sokkal több az élővilág a vízben, körülötte ezernyi színes halacska, itt közvetlen a partnál nincsenek, de nem ez a lényeg azt hiszem egy ilyen nyaraláskor. Mindenki nagyon kedves volt, fullos ellátás, biztosan szívesen visszatérnénk egyszer ha lenne lehetőségünk. Önnek még egyszer nagyon nagyon köszönöm a sok segítséget, áldozatvállalást a nehéz időkben, ha egyszer még megyünk hasonló útra biztosan megkeresem Önt.