Az étel továbbra is tökéletes ezen a szigeten, teljesen az európai ízvilágnak megfelelő … 2022.július

Köszönjük szépen az érdeklődését, és az utazás megszervezését! Ismét egy tökéletes nyaralásban volt részünk! Ez volt a 8. alkalom, hogy a Maldív szigeteken nyaraltunk, és a 3. alkalom, hogy a Kudafushi szigetre esett a választásunk. Az odautazás az Emirates járattal teljesen rendben volt, számunkra egyébként nincs különbség a Qatar és az Emirates járatai között, sőt amikor korábban a Turkish-hel mentünk, az is tökéletes volt.

Maléba való érkezésünkkor, amikor a hidroplánra való checkolás előtt a sziget képviselője a bőröndünkre tette a kis papírt, láttam, hogy a 401 és a 402 szobaszám szerepel rajta. Az előző két alkalommal (2018 és 2021 évben) a 103 és a 116 parti villában voltunk, és előzetesen ismét erre a részre kértük a villát lehetőség szerint. Mivel tudtam, hogy a sima parti villák 100-as sorszámozásúak, így már boldog voltam hogy magasabb kategóriájú szállást kapunk, mint amit fizettünk. 2018 évben is meglepett minket a sziget pár éjszaka medencés water villával, így valójában kicsit titkon reménykedtünk is a meglepetésben. Viszont a nagy meglepetés csak akkor volt, amikor a szigetre értünk, és kiderült, hogy a 401-es és a 402-es villa a szigeten a legmagasabb kategóriájú presidential suite. Ez a water villák legvégén helyezkedik el, teljesen privát szférát biztosít. Korábbi itt tartózkodásunkkor amikor elsétáltunk erre a részre, álmélkodva néztük ez a hatalmas villát vajon milyen lehet, így most viszont személyesen is megtapasztalhattuk. Úgy volt hogy 3 éjszakára kapjuk meg ezt a szállást, de végül a nyaralásunk teljes időtartamára maradhattunk ebben a hatalmas villában. Ez a presidential suite valójában 3 villából áll, mi a testvéremék családjával a két szélsőt kaptuk meg. Szerintem a két szélső a legjobb mert hatalmas fedett terasz tartozik hozzá hintaággyal, napágyakkal, asztallal, külön kis terasz ággyal, stb. A középső villa két szintes, és tartozik hozzá saját medence is, viszont ehhez kis terasz van, és nem fedett, így napsütésben nincs árnyék, és esőben sem lehet kiülni. Hogy a sziget ajándékát tovább fokozzák, mivel a 403-as középső villában csak két éjszaka volt vendég ott tartózkodásunk alatt, így használhattuk az ő teraszukat és a medencéjüket is a többi napon, a mi teraszunkról egy ajtót kinyitva összenyithatók voltak a teraszok. A presideltal suite rész három villájának ajtaja egy hatalmas nappali és konyha közös légtérből nyílik, amely szintén nagyon hasznos főként családok számára. A villa nagy fürdővel rendelkezik, van nyitott fürdője is, a zuhanyt itt viszont nem tudtuk használni, mert ez a rész azért elég szeles, így a zuhany vízsugarát mindig elfújta.

Összegezve nagyon hálásak voltunk a szigetnek, hogy ezt a villát kaptuk. Persze a parti villát továbbra is nagyon szeretjük, annak is megvan a maga szépsége, ott mindig hallja az ember a koel madár hangját, éjszaka zuhanyozhatunk a csillagos ég alatt, szélcsend van többnyire, és a virágok illata is felejthetetlen. A vízi villáknál ezek hiányoztak, de itt pedig más élmények voltak amik szintén felejthetetlenek.

Illetve még annyit megjegyeznék, hogy pont a mi villáinknál (mind a két oldalt van a hidroplán le-felszálló kis móló, de a hidroplánok éjszaka nem közlekednek, napközben pedig mi még mindig megunhatatlanul élvezzük őket nézni, így számunkra egyáltalán nem volt zavaró, de azért jó tudni, ha valakit esetleg zavar ez a tényező.

Az időjárás sajnos nem kedvezett nekünk, az érkezésünk napján és másnap jó idő volt, utána viszont 3 napig egyfolytában esett, szél is volt, állandóan eláztunk az étkezésekhez jövet-menet. Ekkor viszont jól jött a hatalmas fedett terasz, ki tudtunk ülni esőben is. Ezt követően is több napig felhős volt az ég, és néha esett, de azok a napok már élvezhetőek voltak, az utolsó 2 nap pedig tökéletes napsütés volt. Minden évben ugyanebben az időszakban szoktunk menni, mindig jó időnk volt, most sajnos ez nem volt a legtökéletesebb, de az esős napokon maradt az olvasás, pihenés, illetve a szigeten van ping-pong, billiárd, cso-csó fedett épületben, így ezekkel töltöttük az esős napokat, illetve azért az óceán vize is meleg volt eső idején is.

Az étel továbbra is tökéletes ezen a szigeten, teljesen az európai ízvilágnak megfelelő, mindig sokféle a választék, és a gyümölcsök is nagyon finomak. Ha olyan gyümölcsöt kértünk, ami nem volt kitéve, azt is 10 percen belül hozták, tényleg a vendégek kedvébe jártak. A pincérek közül legtöbben már éve óta ott vannak, és érkezésünkkor rögtön megismertek minket, hogy már korábban is jártunk ott.

Szerveztek a mi és a testvéremék számára (7 fő) az utolsó napon egy hajós manta rája kirándulást, ahol volt szerencsénk manta rájákat látni, ezt követően sznorizni lehetett teknősökkel, és a végén delfinekkel ugyan nem találkoztunk, de sok pilot whale úszkált a hajó körül. Nagyon jó volt, hogy csak a mi két családunk volt a hajón, mert így a manta nézést amikor mi elégnek találtuk (5 éves lányom is velünk volt), akkor jött értünk vissza felvenni a hajó. Nyilván egy csoportos kirándulásnál máshoz is alkalmazkodni kellett volna. A kirándulás a két család részére 350 USD-be kerül+ adók, összesen 431,2 USD volt.

Véleményem szerint továbbra is a 101-119 parti villáknak a legjobb az elhelyezkedése, növényzete, partja. Még a 221-232 parti villák is elég jó adottságokkal rendelkeznek. A 215-220 medencés parti villákat én nem választanám.

A sziget másik oldalán a természet átrendezte a partot, korábbi években még nem, de most már homokzsákokkal védekeztek ezeken a részeken, és több helyen homokfal alakult ki, így itt szerintem nem a legszebb a homokos part, de természetesen ezt folyamatosan változtatja a természet. Valószínűleg éppen azért, mert nem volt mindenhol használható a part rendesen, illetve többen a water villáktól is az általam preferált 101-119 parti villák előtti részre mentek, így most itt a megszokottól több ember volt látható, de azért még ez sem volt sok, csak a maldívra általában az a jellemző hogy alig találkozunk más emberrel a parton.

A hazafele úton is minden rendbe volt, a Dubai-Budapest járat a Flydubai légitársasággal volt, amelyet sok fórumon negatívan írnak le, számunkra teljesen megfelelő volt, és tökéletes volt a 3 óra átszállási idő. Illetve eddig mindig a késő esti indulással indultunk haza, ez volt az első alkalom hogy délelőtt 11-kor indult a gépünk, de nekünk ez sokkal jobbnak bizonyult. Reggel még gyorsan meg tudtunk reggelizni, utána már indult is a hidroplán, és

este már otthon is voltunk.

Visszafele nem fóliáztattuk le a bőröndöket. Haza érkezéskor vettük észre, hogy a lezárt bőröndjeinket felnyitották, még a középső cipzáras részt is kinyitották, de nem volt benne érték, nem is tűnt el semmi szerencsére.

Kudafushi továbbra is nagy kedvencünk, ismét szívesen visszamennénk!

 

Nagyon szépen köszönjük a szervezést, és reméljük hogy hamarosan újabb utazás szervezésével kereshetjük Önt!

Utazás: Kudafushi Island,  beach villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2022. július-augusztus.