A sziget nagyon szép, elképesztő parttal, teljesen körbejárhatóan. 2023.január

Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment. Az időjárás olyan, mint manapság az egész világon: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda. Kicsit elfogultan, de mindig hasonlítok, viszonyítok Royalhoz:)) A szigeten eleinte magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon, de ez erősen romlott idővel. Szóval ez is nagyjából mindenütt azonos. Olasz a vendégek nagy része, olasz utazási irodának képviselője van a szigeten:))

Sziget: a sziget nagyon szép, elképesztő parttal, teljesen körbejárhatóan. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Nagyon dekoratív, gyönyörű a kertje, azaz érdemes belül is körbesétálni. Természetesen itt is van a nem szeles oldal, oda kerülve sokkal magasabb az élvezeti érték. Visszatérve már tudni fogjuk mely szobát kérjük:)) A medencés szoba extra, kellemes, de ott sem mindegy hol van.

Szoba: nem tudom azonos-e a tulaj, de Amaya szobái-házai pontosan ugyanilyenek. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.

Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, olasz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy német lány volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.

All inkl: magas színvonalú. A bár nagy, mindig van hely, kb 20-25 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 2-2 féle fehér ill vörös bor is, kellemes minőségben. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermekben is benne vannak a szolgáltatásban!

A magasabb szoba típus miatt mindkét alá-cart étteremben jár egy menü-soros vacsora, ami nagyon kellemes környezetben, kultúrált kiszolgálással van. Exluzív.

Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dícséret van az ételekről, de mi ezt nem osztjuk. Mind a választék, mind a minőség bőségesen hagy kívánnivalót. Ebben a mostani Royal nagyságrendekkel jobb.

Reef: nincs távol, lehet találni olyan szakaszokat, ahol bőségesen van hal, türelemmel teknős, cápa, rája, muréna is akad. Nagyjából ugyanazt tudja, mint Royal. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de….mégis sikerült.

Összegezve a sziget van amiben jobb, van amiben kevesebb, mint Royal, valamennyivel drágább, de nem számottevően. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

 

Utazás: Kudafushi Island:  4,5*  parti medencés villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2023. január.