Fantasztikus volt a nyaralás, de ilyen álom helyen nem is lehet más szerintünk.

Köszönjük szépen az érdeklődést, fantasztikus volt a nyaralás, de ilyen álom helyen nem is lehet más szerintünk.  A sziget nagyon-nagyon szép, igazi dzsungel növényzettel és élővilággal, autentikus mezítlábas sziget, csodaszép parttal, és hát a víz, az valami csoda (a színe, a tisztasága, a hőmérséklete, egyik oldalon a beach villák felől sekélyebb, csendesebb, a másik oldalon a Vizi villák felől hullámzóbb, az apály-dagály ott nap min nap dolgozik, de ott vannak a sznoris helyek többsége, a hullámtörők mögött, es a kis cápák is javarészt itt voltak). A sandbank pedig varázslatos.

A mi beach villánk (75.) egy faházikó volt 15 lépésnyire az óceántól, kényelmes, praktikus, félig nyitott fürdővel, ami nagyon jó volt. Nem új es nem modern a berendezése, de nagyon tiszta, napi kétszer takarítanak es cserélnek törölközőt, de mi nem is a luxust kerestük, nyilván ezért az ára sem olyan volt. A sandbankhez közeli Vizi villák es medencés exkluzívabb beach villák nagyon szépek es modernebbek, de ezek a magasabb csillagosak.

Az ételek fenomenálisan finomak es választékosak voltak, nagyon bőségesek, a hal ételeket, és a desszerteket külön kiemelném, azok pazarak voltak mindhárom étteremben egyaránt.

A LAGUNA Bár nagyon hangulatos napközben es este is, kiváló kikapcsolódásra, pihenésre.

A szigeten közlekedő buggy praktikus, gyors, csendes, kedves személyzettel. De a személyzet mindenhol nagyon kedves, segítőkész, alázatos volt, mindig mosolyognak, es nem tolakodóak a borravalóért. A végén célszerű nekik egyben papír pénzben adni, hagyni a szobában, de egyébként mindenre számolnak fel szervizdíjat. Mivel mi nem all inc voltunk, de így volt jó, mert mi csak este írtuk meg 1-2 koktélt (8,5-12 dollár/koktél) es napközben egy jeges kávét (4-4,5 dollár).

A teknős túra (40 dollár) es a delfinles (27 dollár, ha vki nem all inc) programok ugyebár a szerencsén is múlnak, teknőst sajna csak egyet láttunk a hajóról, de a delfinek kárpótoltak minket 2 nap múlva, mert nagy csapatokban láttuk őket. Óriási élmény volt! A sziget körül több helyen lehet sznorizni, ami szinten nagyon jó volt, mert sok halacskát lehet látni és cápát, de vannak a világon es itt Maldívon is ilyen szempontból kiemelkedőbb helyek.

Az időjárás picit változatos volt, volt erős szél este, de meleg, volt napközben 10-15 perces zápor, utána csodaszép szivárvány, volt mikor éjjel esett, és egy nap volt végig borongós, de javarészt nagyon jó időnk volt, es kellett végig az 50 faktoros naptej. Még az eső is meleg volt. A nappali hőmérséklet stabilan 28-29 fok volt, éjjel 26-27 fok, a páratartalom 70-90%, és többször volt 10/10 UV.

A változatos időjárásnak köszönhetően azonban olyan színeket, természeti jelenségeket láttunk, amit lehet soha sehol nem fogunk máshol látni. A kék minimum 50 árnyalatát. A Maldív élőben tényleg olyan mint a posztereken, elképesztően gyönyörű!

 

Nekünk óriási élmény volt eljutni ebbe a régióba végül, bízunk benne h nem utoljára, es mivel ez a 2 éve elmaradt nászutunk pótlása volt, különösen szép es maradandó élmény számunkra.

 

A repülésről talán röviden csak annyit, hogy az Emirates a szokásos tökéletesség mindenben, a Flydubai annál kevésbé, azért jelentősen szűkösebb, csak egy kisebb ételt adnak es innivalót nem, az fizetős, illetve semmilyen multimédiás eszköz nem használható ingyen, minden fizetős (film, zenehallgatás, fülhallgató használat). De mivel ez a hazautunk utolsó etapja volt, így az élményeink és a fáradtság segített. Nyilván kibírható volt, de fapadostól sajna nem jobbak.

Utazás: Kuramathi Island  7 éj beach villa, teljes ellátással,(italok nélkül) oda-vissza hajós transzferrel. 2022. június-július.