Az érkezéskor az ágyra rakott díszítésen szerényen már csak azt írták, welcome home … 2022.november

Austrian-nal mentünk és a Lufthansa segédjével, Eurowings-szel jöttünk. Az utazásunk nagyon szerencsésen, jól sikerült. Mindkét irányban kellemes kiszolgálás és ellátás volt, pontosan jártunk. Kiérve érdekes volt, hogy csak egyikünknél reagálták le a repülőjárat váltást, így két különböző belső járatra voltunk rakva. Néhány telefont bonyolított a pultos kolléga, majd szinte futó lépésben átmentünk a domestic-re. Igaz, már zárva volt a check-in, de felvettek minket az első járatra. Így már 12 órára kint voltunk a szigeten😊)) A szigeten gyakorlatilag csak európai a közönség. Kellemes volt, hogy kicsit magasabb lett a vendégek színvonala. Sok volt az orosz, a különböző kelet-európai (lengyel, szlovák, magyar stb.) és az olasz. Kevés német és más nemzet.

Nagyon szerencsés időjárást fogtunk. Az első napokban volt néhány eső, éjszaka és néha nappal is, néha nagyobb is. Azonban nem volt zavaró, közben általában sütött a nap. Egy 4 nap után megváltozott az idő, teljesen megállt a szél, a víz meg sem mozdult, egész nap sütött a nap. Az utolsó napot kivéve (akkor felhős volt) ez így ment. Nem sűrűn lehet ma már így kifogni a jó időt😊))

A szigeten természetesen azt a szobát kaptuk, amelyiket email kértem tőlük. Az érkezéskori ágyra rakott díszítésen szerényen már csak azt írták, welcome home. A szigeten szinte minden szempontból óriási a változás (2019 januárban voltunk legutóbb).

A sziget fizikálisan erősen amortizálódik, a víz nagyon bántja a partját. Nem igazán magasabb a víz, inkább jóval nagyobb az ár-apály és a vihardagály. Sok helyen elviszi a partot. Ez sajnos valószínűleg általános mindenütt. Még így is körbe lehet sétálni a szigetet, de néhol már ügyeskedni kell. A házak nagy részén ráncfelvarrást végeztek, festés, matrac csere. Most is folyamatosan karbantartottak házakat. Így már nem jelentkezik lelakott érzés. A kert stb. abszulút rendezett, karbantartott.

A szigeten teljes vezetőség csere volt, gyakorlatilag nem ismertem senkit. Még a pincérek, konyha területén is csak néhány ismerősöm volt. Ez nagyon jót tett a szigetnek. Valószínűleg feldolgozták a visszajelzéseket és megfogadták egy jó részét. A konyhában teljes csere volt, az elmúlt néhány évben már szinte kellemetlenül rossz ételt felváltotta egy szenzációs konyha, gyakorlatilag nem találtunk nem ízletes ételt. Nagyon komoly színvonalú a svédasztal. Teljes megújulás  volt a bárban is. Gyakorlatilag profi pincérek dolgoznak (pontosabban pincér lányok) Indonéziából (Baliról!!), Nepálból, Indiából. Eszméletlen profin dolgoznak. Állandóan nyitva van a pool bár is és kellemes hőmérsékletű a medence vize (eddig általában hideg volt a vize). Megújult az ala-carte étterem is. 5 éj all-inclisive felett jár ott egy étkezés (ital nélkül), illetve kaptunk egy ajándék kártyát a visszatérésünk miatt. Így kétszer vacsoráztunk kettesben a parton. Az étel gyakorlatilag még jobb volt, min t a svédasztalon, ott is komoly kiszolgálással. Megváltoztatták az all-inclusive csomagot, gyakorlatilag bővebb lett, mint sok évvel ezelőtt. Az utóbbi években már az is nagyon gyengült. Kellemes 10-12 koktél, frissen facsart narancslé stb került bele. A szobában minden nap jár 2 cola, 2 mangó juice, 2 snack (komoly méretű mogyoró), 1 kis palack jó minőségű vörös és egy rozé bor. Hát nem bírtam meginni valamennyi bort😊))

A vízben az élőlények továbbra is kellemesen jelen vannak, a sznorkellhez nagyon ideális (nem véletlenül szeretek ide járni). Rengeteg komoly videót készítettem.

A kirándulásokról, spa-ról, vizi sportokról nem tudok referálni, nem szoktam igénybe venni.

 

Szóval összefoglalva: 40 szoba fekvése kifogástalan, 30 jó, 30 remek, akkor ha nem fúj nagyon a szél. A többi nem túl szerencsés.

Amennyiben megfelelő helyen van a szoba, akkor a jelenlegi ellátás mellett nagyon versenyképes a sziget, erősen fel kell kötnie bármelyik másik szigetnek a nadrágot, hogy jobb legyen. Persze egy picit azért elfogult is vagyok😊))

Utazás: Royal Island Maldives, naplemente oldali parti villa all inclusive ellátással oda-vissza belső repülő + hajó járattal. 2022. november-december.