Maldív szigetek információk

Mi azt kínáljuk amit a legjobbnak találtunk, hogy Ön is megismerje! A tökéletes kikapcsolódás receptje a Maldív szigetek!

A MALDÍV-szigetek, vagy hivatalos nevén MALDÍV KÖZTÁRSASÁG az Indiai – óceánban, az Egyenlítő felett található. Ez a több mint 800 km hosszban elnyúló korallzátony szigetekből álló„ gyöngyfüzér„ valóban egy természeti csoda. Legközelebb hozzá India és Sri Lanka található észak-keletre.
A legnépszerűbb üdülőszigetek: Sun Island, Meeru Island, Kuredu Island, Palm Beach Resort, Filitheyo Island, Royal Island, Coco Palm Dhuni Kolhu, Angaga Island, Kanuhura, Komandoo, Bandos Island, Iru Fushi Island.
(Maldív szigetek nagyítható térkép)
Utazás feltétele: magyar állampolgárok esetében, min.6 hónapig érvényes útlevél.
Időeltolódás: A mi téli időszámításunkkor + 4 órával vannak előbbre, a mi nyári időszámításunkkor pedig csak + 3 órával vannak előbbre (GMT:+ 5 óra)!
Terület: 90 ezer km2 –i területen található (majdnem akkora mint Magyarország). Ebből csak mintegy 300 km2 a szárazföld, a többi víz, így Ázsia legkisebb országa. A szigetek mindegyike lapos korall- homok alkotta kis sziget, pár négyzetkilométernyi területtel rendelkezik. A 26 atoll füzér 1200 szigetet rejt magában.
Lakosság: A szigetek egy hatod része lakott, a többi lakatlan. Fővárosa Malé, ahol a szigetek lakosságának egy harmada él, közel 100.000 fő. A többi 200.000 fő a külső kis korall zátonyok lakott szigetein él. Angolul pár szót szinte mindenki beszél, de az ott lakók a dél-indiai- és tamil rokonságot mutató DHIVELI nyelvet beszéli.
Éghajlat: Kétféle évszak van, a száraz; decembertől- áprilisig, az esős; májustól- novemberig. Az esős évszakban is kehet szárazabb, vagy eshet kevesebb eső is, de fordítva is lehet. Van amikor egész napokig is eshet, de van amikor csak rövid ideig, főleg délutáni, esti órákban. Száraz évszakban is eshet, de a hőmérséklet egész évben 30 fok körüli, a belső lagúnák vize is a sekélyebb részeken 27-28 fokos. A szárazabb évszak decembertől egészen áprilisig, a legkeresettebb időszak a turisták által, természetesen ez a legdrágább is egyben. Még kifoghatunk szárazabb időszakokat a két monszun között is, így keresett a július vége, augusztus és szeptember eleje is, amikor valamivel kevésbé eshet. A monszun időszakokban nem csak fülledtebb, melegebb az idő, hanem a szél is jobban fúj, nagyobbak a hullámok. Ettől függetlenül itt soha nincs igazi holtszezon, az év minden időszakára már célszerű több hónappal előtte foglalni, hogy biztonságban legyen oda helyünk, ahogy szeretnénk.
Részletes információk utazás előtt >>

Atollok és szigeteik

Aki egyszer „ megkóstolta” az mindig visszavágyik! … mondják a törzs utasaink! Próbálja ki Ön is! Garantáltan nem fog csalódni!

Várjuk jelentkezését! Kérjen árajánlatot most!

Admiral Travel Utazási Iroda BUDAPESTI utazásszervezés: Tel. +36-20-364-0160
Minden nap 8.00 – 20.00, hétvégén és Ünnepnapokon is!

Maldív szigetek utazásszervezés közvetlen e-mail cím: info@admiraltravel.hu

WEBOLDALAINK:

www.admiraltravel.hu
www.tahitiutazas.hu
www.maldiv-szigetek.info
www.usautak.hu
www.maldivinfo.hu
www.borabora.utazas.hu
www.ausztralutak.hu