Nagyon jól éreztük magunkat, a szigeten mindent megtettek, hogy tökéletes legyen a kikapcsolódásunk …

Az utazás remek volt, nagyon jól éreztük magunkat. Sun Siyam valóban egy hatalmas sziget, rengeteg szórakozási lehetőséggel. Ezt a gyerekek is nagyon élvezték. A busszal való közlekedés a szigeten először furcsa volt számunkra, de hamar megszoktuk. A főétterem konyhája messze kiváló volt, a desszertek különösen ízlettek. Minden nap tematikus nap volt. A főéttermen kívül a Shipwrecked éttermet próbáltuk ki, olasz konyhája szintén kitűnő volt.

A lagoon villa megfelelő volt négyőnknek, de az elrendezése nem volt a legtökéletesebb. A csúszda abszolút kedvenc volt a gyereknek és nekünk felnőtteknek is. A lagoon villákat az ottlétünk alatt folyamatosan renováltàk.

A személyzet végig kedves és udvarias volt, minden kérésünkre azonnal reagàltak.

A sziget applikációja hasznosnak bizonyult, a programok foglalása és lemondása rendkívül könnyű volt. A hostessel Viberen tartottuk a kapcsolatot, ez is nagyon kényelmes volt szàmunkra.

Az időjárás rendkívül változékony volt. Éjjelente többször esett és sajnos nap közben is sokszor eleredt az eső. Néha pár percre, de néha hosszabb időre is, de azért volt részünk szikrázó napsütésben is.

A sziget körüli élővilág nem a legszebb. Az egész sziget körül lehet sznorkelezni, de a sziget nyugati oldalán mindig kisebbek voltak a hullámok. Sokféle halat, cápát és ràját is láttunk, de teknőst nem. A vízi élővilág összességében annyira nem nyűgözött le minket.

Kissé meglepő volt, hogy a szigeten macskák élnek. Mindenhol megjelentek, a bárban, az étteremben.

Sun Siyam World családdal, nagyobb gyerekkel kitűnő választás, de akik a csendes romantikát keresik ne válasszák. Szombat este például hatalmas bulit tartottak a parton, a zene nagyon hangosan szólt.

Elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, a szigeten  mindent megtettek, hogy tökéletes legyen a kikapcsolódásunk.

A hazaúton egy éjszakát a dubaji reptéren töltöttünk. A leszállás után bementünk az első Internatonal Dubaj Hotelbe. A foglalás ugyan nem ebbe a szállodájukba szólt, de volt üres szobájuk és felajánlották azokat, így nem kellett két gyerekkel este 11-kor még kb. 20-30 percet sétálnunk a másik hotelig. Ez az alkalmazkodás rendkívül jól esett akkor.

 

Utazás: Siyam World Maldives 4,5*,  vízre épült villa saját medencével és saját csúszdával. all inclusive ellátással, oda – vissza hidroplánnal. 2023. november – december.

 

Köszönöm szépen Miklós a szervezést és a segítséget!