Kifejezetten értékeltük a resort környezetbarát koncepcióját.

Az utazás fantasztikus volt, Köszönjük a szervezést, és az előzetes, mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást. A repülésnél nem volt gond, jó választás volt az Emirates, de igazából a FlyDubaira sem volt panaszunk. A seaplane transzfer nyerő döntés volt. Gyors volt, a szigetek feletti repülés maradandó élmény lett mindannyiunknak. A gyalog 15 perc alatt körbejárható pici sziget, a part hófehér homokja, a víz hihetetlen kéksége, a buja növényzet és annak időnként hangos állatvilága teljesen lenyűgözött minket.  A szálloda kategóriájának megfelelő, a személyzet kedves, udvarias, segítőkész volt. A szobák tiszták, tágasak voltak (2 egymással szemközti víz feletti villát kaptunk, így a sunset és sunrise oldalban is gyönyörködhettünk).

Az ételválaszték nekünk bőségesen megfelelt, az ételek finomak és változatosak voltak.

Kifejezetten értékeltük a resort környezetbarát koncepcióját.

Az all inclusive ellátás részeként egy óra átlátszó kajakozást és egy óra naplementés hajókázást kaptunk ajándékba, emellett horgásztúrán és delfinlesen voltunk, mindegyik jól sikerült.

A resortot a jól sznorkelezhető, közeli házizátonya miatt választottuk, és nem kellett csalódnunk. A korall sajnos sok helyen elpusztult, (erőfeszítéseket tesznek a visszatelepítésére, ebben részt is lehet venni), de az állatvilága csodálatos . Közvetlenül a házizátonynál pl. cápákkal, manta rájával, teknősökkel találkoztunk, gyakorlatilag minden nap. (Így a Dive center által szervezett, és korábban tervezett túrákra végül nem is mentünk.)

Az időjárás kegyes volt hozzánk, egyetlen csepp eső sem esett, Két napon volt kicsit erősebb szél, ami a nagyobb hullámok és a felkavart homok miatt nehezítette a sznorkelezést, de minket nem állított meg.

Összefoglalva: igazi bakancslistás álom valósult meg, fantasztikus élmény volt.

 

Utazás: REETHI FARU Island  4*  vízre épült villa all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal,  2024. február.