Nagyon sok pozitív jelzés, dicséret van az ételekről, ezt meg tudom erősíteni ….

Hazaérvén kicsit elvesztem a tennivalókban, így most írok visszajelzést:)
Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment, előtte Vietnám-Kambodzsa, kicsi India körúton voltunk, az is rendben volt.
Az időjárás olyan volt, mint mostanában mindig: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Egy nap volt kimondottan viharos, esős. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda.

Röviden: a sziget jó.A szigeten magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon vagy Kudafusin. Sok angol és német, kevés orosz és kínai. Nyugdíjas és 30-as párok, kevés család, normális volt mindenki.
Sziget: a sziget szép, teljesen körbejárható. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Természetesen ahogyan beszéltük, a napfelkelte oldal szebb. A napnyugta oldalon is vannak jó szobák, de sajnos van egy szakasz, ami nagyon romlik. A napfelkelte medencés szoba extra, kellemes, 317 volt a miénk, azt gondolom a legjobb a szigeten:))
Szoba: Hasonló az Amaya, Kudafusi házakhoz, de modernebb, jobb elrendezéssel, azt kell mondanom kiváló. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.
Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, orosz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy helyi srác volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.
All inkl: magas színvonalú. A bár elég nagy, mindig van hely, kb 10-15 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 4-4 féle fehér ill vörös bor is, bár ezek minősége olyan, amilyen. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermben is benne vannak a szolgáltatásban!
Az ala.cart étteremnek és az egyéb megvehető szolgáltatásnak értelmét nem láttam.
Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dicséret van az ételekről, ezt meg tudom erősíteni. Mind a választék, mind a minőség kiváló.
Reef: a napfelkelte oldalon egyértelműen közel van, Maldívon nem sok helyen lehet látni a sziget körül élő korallt, de itt alapvetően szinte csak az van. Kimondottan szép. Bőségesen van hal, teknős, cápa. Rája, muréna ritkábban, de az is akad. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de én most kétszer találkoztam velük:))
Összegezve: a sziget jó, nincs közel, az utazás kicsit sok, valamennyivel drágább, de annyival többet is tud. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

 

Utazás: NH OLLECTION MALDIVES HAVODDA (AMARI) napfelkelte oldali parti villa saját medencével 4,5*, all inclusive ellátással, oda vissza belső repülős+ hajós transzferrel 2023. november – december.