A part csodás púderszerű homokkal borított, a környező zátony pedig nagyon közel van …. 2022.november

Nagyon jól éreztük magunkat az Angaga resort szigeten, összességében csak jó tapasztalataink voltak. A korábban meglátogatott szigetek a Kuredu és az Amari Havodda volt. Ezeknél egyszerűbb volt ez a hotel – 1 étterem volt, ahol a reggeli és a vacsora volt, és 2 bár, ahol napközben enni / inni lehetett. A félpanziós ellátás elegendő volt, bár a reggeli 10:00-kor befejeződött, a vacsora pedig a mi ízlésünknek eléggé későn, 19:30-kor kezdődik. Kicsit meglepődtünk, hogy félpanzióhoz még az üveges vízért is fizetni kellett, ez más szigeteken járt alapból. Megkérdeztük az all inclusive felárat, ez 55 USD lett volna 1 főre, ezt végül nem választottuk, valószínűleg csak akkor érte volna meg, ha napi több koktélt/alkoholos italt fogyasztunk. Mi kb 3-4x ebédeltünk a bárban az ott tartózkodásunk alatt, és így meg sem közelítettük az all inclusive árat. (Napközben a bárban lehetett meleg ételt fogyasztani, de a választék eléggé limitált volt.) A koktélok ára 8-10 USD volt, amire 12% adó és 10% szervizdíj jön rá. A superior víz fölötti bungalók nagyon jók, a napi takarítás nagyon alapos.
A szobához kaptunk 2x fél liter vizet minden nap. Több snorkelező és bálnanéző program volt. Snorkelezéshez felszerelést a szállodától ingyen bérelhettünk, a búvárcentrumban fizetős volt. (Mi békatalpat béreltünk csak, a többi felszerelésről nem tudunk nyilatkozni.)
Helyi szigetre nem szerveztek most túrát a covid óta. (Ilyen programon korábban már voltunk és nagyon tetszett.)
A sziget nagyon kicsi, kb 1km körbesétálni. A növényzet dús, és nagyon kellemes, árnyékos az egész. Sok apróbb-nagyobb madár lakik a szigeten. A part csodás púderszerű homokkal borított, a környező zátony pedig nagyon közel van, és valóban olyan, mint egy akvárium, telis-tele színes trópusi halakkal, szirticápákkal, óriáskagylókkal, sőt, nagyobb rájákat (tüskésrájákat, sasrájákat) is láttunk itt. Összességében a sziget növény- és állatvilága a korábbi szigetekkel összehasonlítva is kiemelkedően szép!
A sziget közelében cetcápákat, delfineket és mantarájákat lehet megfigyelni, természetesen ehhez szerencse is kell. Mi olyan szerencsések voltunk, hogy több rájafajt és kisebb delfinrajokat is láttunk.

Nagyon köszönjük a segítséget a választásban, és várjuk a következő utat!

Utazás: Angaga Island,  superior vízre épült bungaló félpanzióval, oda-vissza hidroplán transzferrel. 2022. november.