A szigeten körbe nagyon szép széles homokpart van, teljesen körbesétálható …

Minden tökéletes volt az utazás során, a Cora Cora tökéletes választás volt! Ez volt a 9. Maldív utunk, és a 7. Maldív szigetünk (korábbiak: Bandos, Kuramathi, Vilamendhoo, Filitheyo, Reethi Faru, Kudafushi), és talán eddig ez volt a legjobb szigetünk mindent szempontot figyelembe véve.Az utazás során minden rendben volt az Emirates járataival, és a visszafele út Dubai-Budapest szakasz Fly Dubai járatával sem volt problémánk (itt nem adnak sem takarót, sem párnát, étkezés egy alkalommal van és egy pohár víz, filmnézés fizetős, stb), számunkra ez jobb megoldás mint egy hosszabb átszállási idejű várakozás.
Cora Cora szigetén a hidroplán közvetlenül a parton száll le, korábbi szigeteinken többnyire a leszállási helytől még egy hajó vitt a partra.A sziget növényzete gyönyörű, szépen karbantartott, nekem Kudafushi szigetéhez hasonlított a növényzetet figyelembe véve. Frangipani virágból emlékeim szerint eddig sehol nem láttunk ilyen sokat, mint ezen a szigeten, gyönyörűek voltak!                                                                                                                                                                                      A szigeten 2 darab Beach Pool Suites szállás található, a 112 és a 122 számú. Mi a 122-es villát kaptuk, és véleményünk szerint ez a villa van a legjobb helyen a szigeten. A keleti oldalon található, és a villák előtt itt a legszélesebb a part, egy kis homokpadszerű. A 112-es villa elhelyezkedése véleményem szerint nem ilyen jó, és előtte homokzsákok is voltak (szinte csak itt láttam homokzsákot a szigeten).

A szigeten körbe nagyon szép széles homokpart van, teljesen körbesétálható. Jelenleg én a 101-116-os villákat nem választanám (ráadásul most ezeket újították fel, közel van a kikötő), azok előtt keskenyebb a part, és a 116-os villa előtt valamiért szinte teljesen koralldarabokkal volt feltöltve, de a 117-es villáktól kezdve mindegyik tökéletes választás.
A villák előtt a parti részen a legtöbb helyen kevesebb a növényzet mint a korábbi szigeteinken, amit eddig úgy gondoltam hogy szükséges egyrészt az árnyék miatt, másrészt a magánszféra miatt, de most a kevésbé dús növényzet, nyitottabb parti rész egyáltalán nem zavart, mindig volt a medencénknek, teraszunknak olyan része ahol árnyékosabb volt, és olyan kevesen sétálnak a parton, hogy egyáltalán nem volt zavaró, hogy mások belátnak a kert részünkre. A hatalmas előnye ennek viszont a szobábó, teraszról a teljes panorámájú óceán látványa, nem takart a növényzet. Viszont a sziget közepe felőli bejáratunknál rendes zárt kapu volt (csak a 112 és a 122 villánál), így erről a részről tényleg senki át sem tudott járni. Gyönyörű volt egyébként ez a kapubejárat a mellette levő hatalmas pálmákkal, növényekkel.

A medence lenyűgöző volt, nagyon szépen tisztán tartották, és ehhez a villához nagyobb medence volt mint a sima medencés parti villákhoz.

A villánk egy hálószobából, a hatalmas félig nyitott fürdőből, és a nappaliból állt, és két terasz rész is volt. Én az utazás előtt úgy gondoltam, hogy nappali rész teljesen egybe van építve a másik épülettel, de valójában ez teljesen különálló, csak egy fedett átjáró (nem zárt)  biztosítva a nappaliból, a hálós épületrészbe való bejutást. Számunkra ez a kamaszlányom miatt így teljesen jó választás volt, viszont azért jelzem, ha esetleg kisgyermekes családok vennék igénybe ezt a típusú szállást, nekik a két hálószobás villa a jobb választás szerintem biztonság szempontjából.

Eddigi szállásaink közül ez volt a legjobb!
A villában érkezéskor gyümölcsöt, egyéb falatkákat, pezsgőt, szép desszertes dobozban desszerteket kaptunk. A szobában még volt egy nagy fa doboz is, amiben az egyes rekeszekben különböző fából készült játékok voltak társas játékokhoz, például sakk.

A teraszon és a kertben három helyen is volt kis kerti asztalka székekkel, így tényleg mindig volt olyan hely ahol éppen árnyékosabb volt. 4 napágy is volt a villához.
A szigeten van egy kis helyi múzeum, és egy kilátó is. A kilátóra bárki felsétálhat, kivéve este amikor fizetős szolgáltatás keretében valakik a kilátó tetején romantikus vacsoráznak.

A szigeten 4 étterem van, ezek valójában egy helyen vannak, szinte egymás mellett, és van a My Coffee Café bár is, ahol non stop lehet sokféle fagyiból választani, kávékat, koktélokat, szendvicseket kérni. Itt az italokat és az ételeket el is lehet vinni a villába (korábbi szigeteinken ez nem volt jellemző).
A sziget választásakor nekem szempont volt, hogy büfé rendszerű étkezések legyenek, de az indulás előtt pár nappal vettem észre hogy ezen a szigeten a la carte étkezés van. Így egy kicsi félelemmel indultunk neki a nyaralásnak, és az első nap még hiányzott a korábbi kedvencünk Kudafushi étterme, de aztán megszerettük ezt is. Az éttermeket a vacsorához a sziget applikációján keresztül kell előre foglalni, és a helyek korlátozottak, nekünk az elején random befoglaltak minden estére, de azokat tudtuk időközben változtatni. Ennél fogva itt nincs fix asztal a szobához mint több szigeten, és a pincérek is folyamatosan változnak. A reggeli szerencsére svédasztalos, a reggeli kifogástalan volt. A szokásos tojásos reggeliket, palacsintákat, itt asztalhoz is hozták, nem kellett megvárni amíg sütik.
Az ebédhez nem kellett helyet foglalni előre. Ennek a menüből való rendelésnek az előnye, hogy így sokkal minőségibb ételek vannak, nagyon szép tálalással.
Az étterem választásnak kicsit a hátránya, hogyha például a Teien japán étteremben vacsorázunk, és nem szereti a teljes család a sushit, japán ételeket. Ennek a megoldása, hogy bármelyik étteremből lehet take away rendeléssel rendelni, és a villába elvinni az ételt. Az Acquapazza olasz étteremben nagyon finomak a pizzák, tészták és a saláták. A gyerekek részére minden étteremben azonos kids menü van, így a gyerekek ugyanúgy választhatnak tésztát, chicken nuggetset például a japán étteremben is.

Mi csak alkoholmentes koktélt iszunk, találtunk számunkra kedvezőt, de Kudafushin nekem finomabbak voltak a koktélok, persze ez egyén függő. Alkoholos italokat nem iszunk, de ahogy láttam abból rengeteg minőségi ital választási lehetőség volt.
Az étkezésnél egy dolgot hiányoltunk, korábban például Kudafushin minden étkezésnél a gyümölcs pultnál rengeteg gyümölcs közül lehetett választani, itt viszont csak reggelinél volt gyümölcs kínálat 5-6 fajta gyümölcsből, viszont azok nagyon finomak voltak.
Összességében részünkre az ételek nagyon minőségiek voltak, így is több kiló plusszal tértünk haza 😊, viszont mivel az étlap nem változik, szerintem éttermenként lehetne még egy kicsit több választék, vagy változhatna időközönként.

A sziget applikációján keresztül folyamatosan lehet követni a fizetős és a nem fizetős programokat, és lehet rá jelentkezni.
A fitness centerbe bármikor lehet menni, nincs szükség foglalásra.
A Spa masszázs részlegüket nem próbáltuk ki, így arról nem tudok véleményt írni.
A nyaralásunk alatt folyamatosan felújították mind a parti villák,  a vízi villák, valamint a recepció tetőfedését. Kicsit furcsa volt, hogy ilyen nagy felújítást végeztek hiszen a sziget kb 2 éve nyitott, de ahogy láttuk a nádat az idő megrongálta, és ezt cserélték ki szerintünk nem igazi, hanem nád utánzatú műanyag tetőre, ami gondolom időtállóbb, de kinézetre teljesen igazinak tűnt. A recepciónál sima nád került fel ismét. A felújítás nem volt zavaró (csak annyiban, hogy a vízi villáknál például nem lehetett szép fotókat készíteni, mert fel voltak állványozva, tele építőanyagokkal, de ennyi belefért), és az ott létünk alatt 8-10 villát legalább megcsináltak, így szerintem gyorsan haladnak vele.
Központi medencét egyszer használtuk, tekintettel arra hogy volt nagyon jó saját medencénk a villánkhoz. Érdekesség, hogy a központi medencénél az egyik medencében a víz alatt klasszikus zene szól folyamatosan, amit csak a víz alatt lehet hallani.
A személyzetről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, egytől egyig nagyon kedvesek figyelmesek voltak. Nekünk egyik szigeten sem volt bajunk a személyzettel, de ennyire kedves személyzettel még nem találkoztunk, nem is értettük hogy tudtak ennyire profi csapatot összeszedni egy helyre.
A villánk előtti parttól pár méterre volt a house reef, ilyen szempontból is a legjobb helyen helyezkedett el a szállásunk. Igaz, most nem sznorkeleztünk sokat, csak a villánk előtti részen, de az élővilág gazdagsága azért messze áll Vilamendhoo, Filitheyo vagy Kuramathi house reefjétől.

A szigetnek van saját DJ-je, este 8-11-ig van az éttermeknél illetve napközben a medencénél.

A Kids Clubban a kisebbik lányunk nagyon szeretett lenni, minden nap volt több változatos program.

A vendégek túlnyomó része orosz volt.

És ami az egyik legfontosabb, végig tökéletes volt az időjárás hiába július-augusztus volt, az utolsó napra lett csak kicsit szelesebb az idő, és akkor éjszaka esett.

 

Bármikor visszamennénk erre a szigetre!
Egy kicsit hosszúra sikeredett, de mivel nem találtam korábban erről a szigetről utasvéleményt a honlapjukon, így hátha tudtam hasznos információt is adni.

Köszönjük szépen az utazás szervezését, és a szívem már vágyik vissza, úgyhogy remélem karácsonyra vagy jövő nyárra ismét keresem majd ajánlatkéréssel.

Utazás: Cora Cora Maldives Resort 5 *  Parti medencés suite villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal. 2023. július- augusztus