Most is nagyon jól éreztük magunkat, ezért is tervezünk új utat és változatlan célt. 2021.augusztus

Az utazással minden rendben ment – 14 óra magasságában érkeztünk Sun Islandra – még elcsíptük az ebéd végét. Visszafelé a 10 órás dohai várakozás kicsit megviselő volt, de még elviselhető. Lehet, hogy érdemes, ha ez az egy járat marad – keresni/ajánlani egy reptéri szállást, ha van ilyen. Röviden – a szigeten minden rendben volt, jelentős változás a két évvel ezelőttihez képest a mi szemszögünkből nem volt. 217-s bungalót kaptuk. Most jobban megnézve a számozásokat, nekünk a 211-220 közötti rész a legmegfelelőbb. A bungaló rendben volt – a két évvel ezelőtti állapotok voltak. A szállás takarítása szintén jó volt. A partot nem takarították olyan alaposan mind korábban – nem volt szemetes és az idő is szelesebb volt, de objektívan mérve két éve rendezettebb volt önmagukhoz képest. Az ételek minősége és változatossága a megszokott. Teljes ellátáshoz két éve járt az étteremben üdítő is – most nem járt. (nem kellett korábban sem). A vízi bungalóknál lévő (ázsiai?) étterem zárva volt és nem volt cápaetetés sem. A visszaút előtt nem írják ki a kivetítőn és a TV-n a kijelentkezés, indulás időpontját. Amikor az utolsó előtti nap este jeleztük, hogy rendeznénk a számlát: Kaptunk egy papírt, hogy mikor lesznek az fenti időpontok. Az elszámolásnál volt egy báros fogyasztás, melyet nem mi vettünk igénybe, ezt jeleztük és kisebb keresgélés után levették a számláról.

Az időjárásról:

08.04. – változóan felhős (fátyol- és kisebb gomolyfelhők). Enyhe szél
08.05. – változóan felhős (kisebb gomoly- és sötét zivatarfelhők). Enyhe szél
08.06. – fél óra eső – egy óra szünet, ebben a ritmusban esett egész nap. Eső idején erős szél. Reggel és délelőtt még lehetett úszni (esőben).
08.07. – fátyol- és esőfelhők kombinációja. Közepes szél
08.08. – fátyolfelhők. Közepes szél
08.09. – egész nap gyönyörű napos idő kisebb széllel
08.10. – egy-két átvonuló felhő, süt a nap ezerrel, közepes szél
08.11. – délelőtt napsütés egy-két felhővel. Reggel gyenge szél, utána folyamatos erős szél. Délután (a kisreptéren voltunk) futó zápor
A szél esetében a közepes nálam azt jelenti, hogy az úszást, sznorkelezést nem vagy kis mértékben zavarja.
Átbukó hullámok a közvetlen a partnál maximum, de ott is ritkán.
A legtisztább víz partközelben 9-én és 11-én volt reggel. Egyébként a felkavart homoktól kb. fél méterig lehetett lelátni. Az Olasz étterem mellett azért tisztább volt a víz.

Mi alapvetően fürdeni megyünk (12 nappali órából 6 órát a vízben vagyunk és nem a medencékben), arra az időjárás jó volt. A színek természetesen a zavartalan napsütésben az igazi „maldívosak”.

A vendégek döntő többsége orosz volt – egy-két lengyel, magyar,ukrán, spanyol, portugál és skandináv család.

A parton (200 m-s szakaszon) általában 4-6 ember volt, a maximum 15 fő , azaz nem zsúfolt :-).

 

Most is nagyon jól éreztük magunkat, ezért is tervezünk új utat és változatlan célt. Az időt nyújtanánk meg pár nappal.

Köszönjük még egyszer a szervezést!

Utazás: 2021.augusztus, Sun Island Resort, superior beach bungaló iker épületben,teljes ellátással, belső repülős + hajós transzfer oda- vissza.